Calendari de sembra lunar del jardiner i jardinera, taula d'obres de l'octubre de 2020

És millor dur a terme mesures agrotècniques amb vista al calendari de sembra lunar d'un jardiner i jardiner professional per a l'octubre de 2020. Amb la seva ajuda, serà possible evitar molts errors durant els treballs agrícoles importants. Sabent les dates favorables del mes, podeu calcular correctament les dates preferides per plantar i, més tard, la collita d’una excel·lent collita.

Fases de lluna a l’octubre del 2020

La lluna, en ser un satèl·lit terrenal, afecta el moviment de la saba per dins de les plantes. L’estat i desenvolupament de molts cultius d’horts i horts depèn de la seva ubicació respecte a la Terra.

Fases lunars d’octubre:

  • Creixent (1 ... 13);
  • Lluna plena (14);
  • Decreixent (15 ... 27);
  • Lluna nova (28).

Com afecten els signes del zodíac a les plantes

A l’octubre, el mes s’atura a cadascun dels dotze signes del zodíac. La posició d’aquest satèl·lit respecte a altres planetes i respecte a la Terra afecta la vegetació. L’estat de les plantes i els indicadors de la futura collita depenen de la ubicació de la lluna.

Quan el mes està en signes fèrtils, es recomana plantar cultius en aquestes dates. Hi ha signes que tenen un efecte negatiu en diverses plantes. Fecundants són: càncer, peixos, escorpí, taure, balancí, capricorn. Relativament productiu: Virgo, Sagitari, Gèminis. Àrids: Àries, Lleó, Aquarius.

Quines activitats agrícoles es poden realitzar a l'octubre:

  • recollint fruits: Escorpí (1,2), Sagitari (3,4), Capricorn (5,6), Peixos (10,11), Sagitari (30,31).
  • col·lecció de cultius d’arrels, plantant planters d’arbres: Taure (15.16), Gèminis (17.18.19), Càncer (20.21), Virgo (24.25), Libra (26.27).

calendari d’octubre

Dies favorables del calendari per plantar amb èxit

Taula de treball agrícola d'octubre:

Nombres del mesTipus de llocs de treball
1…6sembra a l’hivern de julivert, anet, amanides diverses, sorrel, rúcula
7…9collir fulles, netejar el lloc
10…11sembra d'hivern de vegetació
13 ... 15 dies de la Lluna plenaneteja sanitària
16…21plantació hivernal de cebes, alls, pastanagues, raves, remolatxes; plantar planters, replantar arbustos, plantar flors bulboses
22…23fertilització, càrrega d’humitat
24…26plantació a l’hivern de flors bulboses i conreus d’horts d’arrel
27 ... 29 dies de Lluna Novamesures sanitàries, poda
30…31sembra a l’hivern d’anet, julivert i amanides

dies favorables

Quines plantes es recomana plantar durant la lluna en descens

Es realitzen podzimny plantar cebes, alls, pastanagues, raves, remolatxes. Del 15 al 27, es planten bulbs de tulipa, ovelles d’avellanes, narcis, lliris. A la segona dècada d’octubre es planten arbres i arbusts joves.

Quines plantes plantar a la Lluna que creix

De l’1 al 13, sembren llavors de julivert, enciam, espinacs. Aquests cultius només sorgiran la temporada vinent. Els primers verds apareixeran a principis de primavera.

Hora incorrecta per embarcar

Els dies de la Lluna Plena (13 ... 15) i de la Lluna Nova (27 ... 29) intenten no fer res al camp. No és desitjable participar en treballs agrícoles quan el mes és a Aquarius (7 ... 9), Àries (12 ... 14), Lleó (22-23).

aterratge a terra

Calendari de cures de plantes per al mes d’octubre de 2020

A l’octubre es fan activitats agrícoles depenent de la ubicació de la lluna. A la tardor, excaven el sòl, treuen males herbes, apliquen fertilitzants i realitzen la higienització del sòl. A l’octubre es cuiden arbres i arbustos, s’aïllen les flors perennes que queden al sòl durant l’hivern. És cert que cal tallar la part del sòl.

Les flors anuals arrebossades s’eliminen millor del llit de flors.

Dies desfavorables

A la lluna nova (27 ... 29) i a la lluna plena (13 ... 15) és millor fer la recollida d'escombraries, destrucció de males herbes, plagues d'insectes. En aquests dies, es recomana excavar la terra, recollir fulles i branquetes caigudes.

Dies adequats per a jardineria i jardineria

En els primers deu dies d'octubre, es dediquen a la plantació podzimny de vegetació, compostatge. A partir del dia 15, es planten corms.

A finals d’octubre, realitzen càrrega d’humitat, alimentant plantes perennes, poda de branques.

aterratge de tardor

Quan plantar i replantar cultius de jardí i plantes domèstiques a l'octubre de 2020

De l’1 al 14, es cullen fruites i verdures tardanes, donant fruita a les parts del sòl. Del 15 al 27, excaven totes les arrels del sòl, trasplanten flors anuals dels jardins de flors en testos interiors.

A més de la recol·lecció, a l’octubre es planten raves, remolatxes, cebes, alls i pastanagues a l’hivern. Aquests cultius es planten en fase en declivi, és a dir, del 15 al 27. La temperatura del sòl ha de ser de + 2 ... + 5 graus centígrads (no superior).

plantetes rebudes

Al mateix període, a les regions amb una tardor càlida i llarga (amb una temperatura del sòl de +10 graus), es planten planters. Abans de l’aparició del temps fred, els arbres joves s’han d’arrelar en un lloc nou i tenir temps per adaptar-se a les noves condicions. Del 15 al 27 d'octubre, podeu començar a propagar flors i arbustos dividint una mata o un rizoma.

A la segona meitat d’octubre, s’enterra el terra de ceps, tulipes, grous d’avellanes, jacints, narcis, nenúfars i crocs. La plantació tardana es du a terme només en aquelles regions on en el moment de plantar la temperatura del sòl és de 10 graus centígrads i abans de la gelada com a mínim 20 dies.

treballs de jardí

A finals de tardor és millor no sembrar llavors de plantes d'interior. Es recomana ajornar aquest esdeveniment fins a la primavera. Però del 15 al 27 d’octubre podeu començar a trasplantar flors d’interior. Les plantes solen trasplantar-se en recipients o pots grans si estan sobreeixides i tenen poc marge en un pot antic.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa