Calendari de plantació lunar del jardiner per al 2020

El calendari de sembra lunar per a jardiners de juliol del 2020 és un manual, sense el qual és millor no iniciar cap treball al jardí. Si feu el que més us agrada, comproveu els dies naturals, podeu obtenir el resultat desitjat amb un mínim d’esforç. No es pot ignorar la ubicació de la Lluna respecte a la Terra i altres planetes, ja que la seva influència sobre la vegetació és molt gran.

La influència de la fase de la lluna en la plantació

Durant molts segles, els jardiners han estat comprovant el calendari lunar. En efecte, la Lluna té una forta influència en el desenvolupament de les plantes. Depenent de la fase lunar, el fluid i l’energia es mouen cap amunt o cap avall. Això vol dir que la part terrestre de les plantes i les seves arrels es desenvolupen millor només en determinats dies del mes.

Si realitzen treballs al calendari lunar, pots augmentar significativament el rendiment de les collites.

Cada mes nou comença amb una lluna nova. Després arriba la Lluna de cera. Els sucs i l’energia es precipiten cap amunt. Durant aquest període, la part terrestre de les plantes es desenvolupa millor. Es continua fins a mitjan mes. Després arriba la Lluna Plena, seguida de la Fase Minvant. En aquest període, per contra, els sucs de les plantes es precipiten fins a les arrels. Durant el període de la lluna en descens, els cultius arrels reben la màxima energia i nutrició.

Fases de lluna el 2020 de juliol

Al juliol, com en qualsevol altre mes, la Lluna passa per 4 fases. Cadascuna d’elles afecta les plantes i l’ordre de jardineria.

Lluna nova

El mes comença amb la Lluna Nova. Aquest dia correspon al 2 de juliol. Abans d’aquesta data, la fase descendent durava gairebé 2 setmanes. Les arrels de les plantes contenen energia i nutrients màxims. Qualsevol treball en aquest dia no és desitjable, tret de la neteja de males herbes. La lluna nova dura tres dies, és a dir, cal tenir en compte un dia abans del 2 de juliol i un dia després d’aquesta data.

calendari de sembra

Lluna plena

La Lluna plena arriba a mig mes. Seminar, plantar, podar o pessicar plantes en aquest dia és millor no fer-ho. La data de la Lluna plena és el 17 de juliol (més el dia abans i el dia següent). Però en aquest dia, podeu eliminar les males herbes i males herbes.

Creixent encerat

Immediatament després de la lluna nova, comença la fase de lluna encerat (del 3-4 al 15 al juliol). Dura gairebé 2 setmanes, és a dir, fins a l'equador del mes. Durant aquest període, podeu fer qualsevol treball amb les parts de terra de les plantes, inclosa la recol·lecció (baies, verdures, fruites). Normalment al juliol no es sembra ni es planta. En aquest moment, estan collint. Si voleu, podeu plantar verdes, enciam de nou, és a dir, aquelles plantes que es desenvoluparan per sobre del sòl.

calendari de lluna encerat

Decreixent

Després de la Lluna Plena, comença el període de la Lluna en despesa (de 18 a 31 dies). El fluid i l’energia es precipiten fins a les arrels. Aquesta fase té una durada de dues setmanes, fins a finals de juliol. En aquest moment, podeu plantar o collir cultius d’arrels, tallar branques, pessigar, pessigar la part terrestre de les plantes. La collita de fruites i baies situades a sobre de la superfície del sòl es recol·lecta millor durant la lluna depiladora.

Signes del zodíac

A més de la Lluna, els signes del zodíac afecten el desenvolupament de les plantes i la freqüència de treball al jardí o al jardí. Qualsevol jardí o cultiu hortícola té quatre elements essencials: arrel, fulla, flor, fruita. Cadascuna d’aquestes parts està regida per un signe zodiacal específic.

Característiques dels planetes en relació amb les plantes:

 1. Aquarius (18,19) és un signe àrid.
 2. Leo (4,5), Àries (23,24) són signes infèrtils.
 3. Virgo (6,7), Gemini (1, 27,28,29), Sagitari (13, 14) són infèrtils.
 4. Libra (8,9,10), Capricorn (15,16) - fèrtil.
 5. Escorpí (11,12), Càncer (3, 30,31), Peixos (20,21,22), Taure (25,26) són els signes més fèrtils.

Els efectes beneficiosos dels signes del zodíac sobre les parts de les plantes:

 • a les arrels: Taure, Virgo, Capricorn;
 • a les fulles - Peixos, Càncer, Escorpí;
 • pels fruits: Àries, Lleó, Sagitari;
 • a les flors - Libra, Gemini, Aquarius.

calendari de sembra

Què plantar al juliol segons el calendari lunar?

Juliol és mitjan estiu. Les operacions de sembra o sembra poques vegades es duen a terme aquest mes. És el moment de la recol·lecció, la recol·lecció i la conservació de l'hivern. A l'altura de l'estiu, el sòl es deixa anar per millorar l'aeració, es treuen les males herbes, es punxen els cims de les plantes, els brots es pessiguen, la vegetació es rega per sequera.

Verdures, herbes i herbes

Durant les dues primeres setmanes de juliol, es poden plantar plantes a la Lluna que creix, que donarà fruits a la part terrestre. Les dates següents es consideren especialment favorables: 11.12. En fase de creixement, podeu plantar verdures, tomàquets, pebrots, cogombres, cols, enciams, maduixes, flors (excepte els bulbs).

plantació en fase de creixement

Després de l'equador, podeu començar a plantar cultius d'arrels durant la fase de matar. Dades més fèrtils: 20,21,22, 25,26 A partir de la segona meitat de juliol, podeu plantar cebes, alls, raves, patates, pastanagues, flors bulboses.

Hort

Al juliol, comença la col·lecció de cireres i cireres al jardí. És millor fer aquesta feina a la primera dècada del mes. Després del 17, podeu podar branques. És aconsellable plantar planters en fase de creixement, és a dir, en les dues primeres setmanes de juliol.

Arbusts, arbres i llits de flors

A l’estiu és indesitjable tallar les branques, ja que d’elles brollarà el suc. Normalment, aquest procediment es realitza a principis de primavera (abans de trencar-se els brots o a finals de tardor) després de la caiguda de les fulles. És millor plantar arbustos i arbres a la tardor, però també a l’estiu, a la primera dècada de juliol. Del 4 al 15, el millor moment per plantar flors.

temps de sembra

A la Lluna en desfer, és a dir, després del dia 17, podeu regar plantes, afluixar el sòl i eliminar les males herbes.

Gespa i jardineria

És millor sembrar herba i plantar jardineria del 4 al 15. Cal tallar la gespa del 18 al final del mes. Regeu les plantes segons calgui, però és millor que les arrels absorbeixin líquid durant la fase descendent.

Quina feina cal fer al jardí i al jardí segons el calendari lunar

El juliol és el punt àlgid de l’estiu. Durant aquest període, les plantes rarament són sembrades i plantades. Però comencen a collir. És millor collir verdures, baies i fruites a la Lluna que creix, alhora que contenen el màxim de substàncies útils.

collita

Els cultius d’arrel es poden collir en fase descendent. Segons el calendari lunar, durant aquest període és millor alimentar les plantes. Les arrels assimilen un màxim de substàncies útils que es dirigeixen no només al sòl, sinó també a les parts del sòl de la planta.

Un reg adequat afavoreix la fotosíntesi. A la calor, podeu regar la vegetació, però, és millor fer-ho al vespre o a primera hora del matí. En la fase de disminució, cal afluixar el sòl, eliminar les males herbes. Podeu pessicar plantes, pessicar les capes.

Calendari lunar per al jardiner per al 2020

Segons el calendari lunar, al juliol podeu fer alguna cosa diàriament al jardí o a l’hort. Des dels primers dies del mes fins al mig, podeu escollir tomàquets, cogombres, cireres, cireres.

A partir del 17 de juliol, podeu excavar patates primerenques, treure pastanagues madures o remolatxes del terra.

Les males herbes es treuen millor del jardí tan aviat com apareixen, de manera que no prenen nutrients de les plantes conreades. És cert que al juliol hi ha diversos dies en què convé no fer res.

jardineria

Dies favorables

Dies moderatment fèrtils a la Lluna en creixement: 8.9.10. Millor: 11.12 Es permet plantar plantes i plantes fructíferes per sobre del sòl: del 4 al 15.

Mitjana de dies de fertilitat a la Lluna que es menja: 27, 28, 29. El millor: 20, 21.22. Podeu plantar cultius d’arrels: del 19 al 31.

Dies desfavorables

Durant un període així, és millor no iniciar cap treball al jardí ni al jardí. Els dies més desfavorables: 2 i 17 (més el dia abans i el dia següent d’aquestes dates). Infertil: 18,19.

dies favorables i desfavorables

Cartells de jardiner al juliol

Per comprendre millor la natura ajudarà els signes que les persones han observat i notat al llarg dels anys, convençuts de la seva veracitat i que han transmès els seus coneixements als descendents.

Cartells per al juliol:

 1. Si una aranya teixeix una tela, quedarà seca.
 2. Si les granotes escorcollen, plourà.
 3. Els mosquits volen en eixams: fa bon temps.
 4. 6 de juliol: el costum de recollir herbes medicinals.
 5. Fort rosada a Ivan Kupala (7 de juliol): per a la collita de cogombres.
 6. Pluja sobre Samson (dia 10): a pluges prolongades fins a la tardor.
 7. Si no hi ha rosada al matí, aviat vindran les pluges.
 8. Va venir Omelyan (31), va trobar bolets i baies, va ordenar collir-los.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa