Dies favorables i desfavorables d’abril per plantar segons el calendari lunar del 2020

Molts jardiners i jardiners utilitzen el calendari lunar del jardiner per a abril del 2020. Ajuda la gent a determinar el moment òptim per plantar moltes verdures i fruites, a més d’escollir un dia per regar i alimentar les plantes ja plantades.

Influència de la fase de la lluna en la plantació

Hi ha qui argumenta que les fases lunars no afecten de cap manera la plantació, però no és el cas. A l’abril d’aquest any, afecten no només la part aèria de les plàntules, sinó també el seu sistema radicular. Plantar llavors en un determinat dia lunar pot millorar la fructificació de les plàntules, a més d’accelerar-ne el desenvolupament de vegades.

Als anys vint d’abril s’ha d’abandonar la plantació, afluixament del sòl i desherbació, ja que això afecta negativament la salut dels planters. Durant aquest període, les plantes són susceptibles a la infecció amb malalties que condueixen al desenvolupament de la càries dels rizomes. Per tant, per recollir una gran quantitat de fruits madurs, heu de familiaritzar-vos amb antelació amb el calendari de sembra lunar, que indica totes les dates favorables i desfavorables.

Fase de la Lluna a l'abril del 2020

No és cap secret que les fases de la lluna puguin afectar negativament o positivament el desenvolupament i el creixement de la majoria de plantes. Per aprofitar adequadament la seva influència, cal familiaritzar-se amb les fases lunars de l’abril d’aquest any. Hi ha quatre fases:

 • Lluna nova. El moment més inadequat per plantar verdures. Tots els planters plantats durant la lluna nova no arrelen bé al lloc i creixen lentament. La durada de la lluna nova és de només tres dies i comença el dia 5.
 • Creixent encerat És necessari realitzar treballs de jardí durant la lluna creixent. En aquest moment, totes les flors, herbes, verdures i fruites absorbeixen l’energia lunar, cosa que contribueix al seu desenvolupament posterior. Aquesta fase s’inicia el 8 d’abril i s’allarga fins al 18.
 • Lluna plena. El període de lluna plena també es considera un moment desfavorable per plantar llavors o replantar planters germinats. En lluna plena, només es pot fer l’alimentació, la desherbació i la polvorització de les plantes. La lluna plena comença el 19 d’abril i dura un dia.
 • Lluna en descens. En aquests dies, es recomana conrear arrels i planters bulbosos, ja que, a causa de la lluna que es minva, tota l'energia es dirigirà cap a la baixa. La fase comença el dia 20 i finalitza deu dies després.

calendari de lluna

Trobament de la lluna del zodíac a l'abril del 2020

Per determinar dies favorables i desfavorables per plantar verdures, haureu d’afrontar la posició zodiacal de la lluna.

Dies favorables d’aterratge

Hi ha diversos signes del zodíac que contribueixen al desenvolupament i la productivitat de les plantes plantades. Els signes zodíacs fèrtils en els quals es pot trobar la lluna inclouen els següents:

 • Vellet Un signe femení fèrtil que s’activa els dies 7 i 8.
 • Càncer. Es considera el signe més prolífic, vàlid de l’11 al 12 d’abril.
 • Escorpí. Moon in Scorpio promou el creixement de moltes verdures. La troballa del zodíac comença el dia 20 i finalitza l’endemà.
 • Capricorn. Un signe femení terrenal, en el qual entra la fase de la lluna del 24 al 26.

calendari de lluna

Dies desfavorables

Els signes àrids inclouen:

 • Àries Quan la Lluna és a Àries, no podeu plantar arbres, verdures i fruites. Per tant, està contraindicada plantar els dies 4 i 6 d’abril.
 • Bessons. Cartell masculí aeri, que té lloc els dies 9 i 10.
 • Virgo. La presència del zodíac a Virgo comença el dia 16 i acaba en un dia.

Què plantar a l’abril segons el calendari lunar?

Molts estan interessats en què plantar a l’abril segons el calendari de sembra lunar. Hi ha diversos cultius que jardiners experimentats aconsellen plantar a mitjan primavera. Això inclou:

 1. Llegums. A l’abril, els jardiners poden plantar faves amb seguretat amb pèsols. Els propietaris d’hivernacle i les estructures d’hivernacle poden plantar mongetes. En camp obert, és millor plantar-lo una mica més tard, a mitjans de maig.
 2. Cols de Brussel · les. Aquesta planta té una llarga temporada de creixement i per tant es planta no més tard dels 8-10 dies.
 3. Col blanc. Per a la plantació primerenca de la primavera, s’utilitzen varietats de col blanca primerenca.
 4. Patates. Molts jardiners de la primera meitat d'abril planten patates a l'hort. Abans d’això, tot el material de plantació s’escalfa i es tracta amb estimulants.

calendari de lluna

Feina estacional d'abril al jardí i al jardí

La majoria de vegades, el treball al jardí i al jardí comença a l’abril, ja que és en aquest mes que acaben les gelades d’hivern i podeu començar a plantar plantes.

En primer lloc, l’hort i el jardí s’esborren de residus vegetals o males herbes que podrien romandre al lloc des de la temporada passada.

S’han de cremar, ja que poden contenir agents causants de malalties fúngiques. Després d’això, el sòl s’ha de fertilitzar i saturar amb nutrients. Per a l’alimentació s’utilitzen matèries orgàniques i fertilitzants minerals, que contenen nitrogen, fòsfor, calci, magnesi i potassi.

Per arbres i arbustos

Algunes persones es dediquen a plantar arbustos i arbres a l'abril. Es recomana familiaritzar-se amb la forma de plantar adequadament aquestes plantes.

calendari de lluna

Aterratge

Es planten arbustos i arbres en dates de plantació favorables a l'abril. Al mateix temps, utilitzen planters forts, que tenen un sistema d’arrel format. En primer lloc, es fa una petita rasa al lloc, en la qual es planten les plàntules en posició vertical. A continuació, s'empolvoreixen de terra i es tritura. Per fer que les plantes comencin més ràpidament, es regen immediatament amb aigua escalfada.

Poda

Es dediquen a podar arbres i arbustos a la segona meitat d'abril, quan l'aire escalfa entre 8 i 10 graus centígrads. Els experts aconsellen podar branques mortes o trencades que mai donaran els seus fruits. També cal desfer-se de les branques afectades per malalties. Per a podar, utilitzeu una poda regular o una serra de jardí.

calendari de lluna

Enginyeria

La vacunació s’ha de realitzar a l’estiu, a la primera meitat de juny. Per això, el brou amb el scion s’humiteja en un estimulant. Després de connectar-se a la bossa, l’empelt s’embolica amb film adhesiu o cinta elèctrica. Es treu de la planta al cap d’un mes i mig.

Control de malalties i plagues

No és cap secret que molts cultius plantats puguin emmalaltir-se de malalties perilloses. Es recomana familiaritzar-se amb les característiques del control de plagues i malalties en diferents etapes del cultiu.

cura de plàntules

Atenció al planter

Per evitar que les plàntules joves s’infectin amb patologies víriques o fonges, cal ruixar-les periòdicament amb preparacions biològiques.

A més, les planters han d’estar ben il·luminades i regar-les regularment amb aigua escalfada.

Planter planters

En el procés de cultiu de planters, cal assegurar-se que sempre rep la quantitat adequada d’alimentació. 2-3 vegades per setmana, els pots s’alimenten amb compostos orgànics i minerals. Si no es fa, les plàntules es debiliten i faran mal més sovint.

calendari de lluna

Plantació de verdures a terra

Abans de replantar les plàntules a un lloc de creixement permanent, tots els llits són ruixats amb agents fungicides i regats amb aigua bullida, que destrueix patògens de malalties fongs.

Sòl i adobs

Perquè les plantes plantades no morin a causa d’atacs o malalties d’insectes, cal fecundar periòdicament el lloc. Es pot millorar la immunitat dels planters alimentant-los amb magnesi, nitrogen, calci i fòsfor.

plantant un arbre

Calendari de floristeria d’abril

La majoria de productors comencen a jardinar a l’abril.

Sembra i plantació de flors a l’abril

Els primers dies del mes, podeu començar a plantar flors. Abans d’això, es prepara un jardí de flors i es neteja de brutícia i males herbes. A continuació, s’excava el sòl al llit de flors i s’hi afegeixen adobs que normalitzen el seu nivell d’acidesa.

Reproducció de flors a l'abril

Al segon mes de primavera, podeu reproduir les flors següents:

 • a finals de mes es considera un període favorable per a la reproducció de brots de phlox;
 • la primera quinzena d’abril és adequada per dividir i plantar matolls;
 • al vint, es recullen i planten esqueixos de petúnies.

calendari de lluna

Senyals de jardiner i jardinera d’abril de 2020

Hi ha diversos signes que són populars entre els jardiners:

 • les pluges càlides a finals de mes indiquen una bona collita;
 • vent fred a Eutychia: a una mala fructificació dels cultius de primavera;
 • abril aviat nuvolós - per a un estiu plujós.

Conclusió

Les persones que pensen plantar plantes a l’abril s’han de familiaritzar amb el calendari lunar d’aquest mes. Amb ella, podreu esbrinar els millors dies per treballar al jardí i al jardí.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa