Calendari lunar de febrer de 2020 per al jardiner, dies favorables per a la sembra

El calendari lunar per al jardiner de febrer del 2020 permetrà escollir el moment adequat per plantar una determinada collita. Al cap i a la fi, és aconsellable sembrar llavors vegetals per obtenir planters, fent referència a la ubicació de la lluna. El dia equivocat reduirà els rendiments i donarà lloc al fet que la collita creixerà inviable.

Fases de la Lluna el febrer del 2020

A l’hora de planificar activitats agrícoles, és convenient tenir en compte la ubicació del mes, perquè el desenvolupament de la totalitat de les plantes depèn d’aquest planeta. Per a qualsevol període, hi ha una llista d’esdeveniments permesos i prohibits.

Hi ha 4 fases lunars (per als dies de febrer):

 1. Lluna en descens (de 1 a 3, de 20 a 28).
 2. Lluna nova (5).
 3. La lluna encerat (del 7 al 17).
 4. Lluna plena (19).

Quina feina de jardí podeu fer

Quan es treballa al jardí o al jardí, és recomanable consultar el calendari lunar. Algunes categories de treballs agrícoles realitzats en dies de lluna nova o plena no donaran els resultats esperats després.

moltes verdures

A la lluna nova

Un dia cau a la lluna nova (5è dia). Tot i això, val la pena deixar de banda 3 dies per a aquest període. El dia abans, la lluna molt nova i el dia després. Durant aquest període, no és desitjable sembrar llavors vegetals. Però es poden fer planters amb menys freqüència que han quedat massa espessos o eliminar les males herbes. Els conreus es poden tractar per a malalties i insectes. El sòl on creixen les plàntules es pot deixar anar i abocar a la lluna nova.

És indesitjable sembrar o plantar plantes en aquest dia. Però podeu extreure males herbes o planters amb creixement dens.

A la lluna plena

La lluna plena al febrer té lloc el 19. Tot i això, aquest període dura més: tres dies sencers. La lluna plena arriba un dia abans del 19 i acaba només el 21 de febrer. Durant aquest període, podreu desherbar els llits, treure males herbes o fer planters massa densos amb menys freqüència. Les plantes es poden tractar per a malalties o plagues d’insectes. Durant el període de lluna plena, es poden extreure cultius del terra, però no es pot plantar res. Està prohibit recollir i pessigar les arrels.

moltes verdures

Les posicions més favorables de la lluna en els signes del zodíac per a la sembra

En sembrar, cal tenir en compte quins signes específics es troba el planeta.La seva ubicació influeix en el desenvolupament posterior de les cultures.

Posició sobre signes i influència en les plantes:

 1. A les arrels: a Virgo, Taure, Capricorn.
 2. A les fulles - a Escorpí, càncer, peix.
 3. A les flors: a Aquarius, Libra, Gemini.
 4. Per a fruites: a Leo, Àries, Sagitari.

Les llavors només es sembren els dies en què el planeta es troba en signes del zodíac: Escorpí, Càncer, Peixos, Virgo, Taure, Capricorn. Al febrer, les dates més reeixides per plantar conreus corresponen a 7, 8, 11, 12, 16, 17.

diferents verdures

Calendari d’aterratge lunar

Cada cultiu té els seus propis dies de sembra adequats. Al cap i a la fi, hi ha plantes que donen fruits exclusivament per sobre del sòl (tomàquets, pebrots). Molts cultius creixen i maduren només al sòl. Per al jardiner, importa el dia en què es produeix la sembra: per a una fase de creixement o declivi.

Dies favorables

El període corresponent a la fase de cultiu es recomana per sembrar cultius que es desenvoluparan i donaran fruit per sobre del sòl. Al febrer, aquests dies cauen de 7 (6) a 17 (18). En només deu dies, heu de tenir temps per sembrar tomàquets o albergínies per plantar. Durant aquest període, els sucs es mouen de baix cap a baix, assegurant el màxim rendiment de les collites superiors.

treballs de jardí

Dies desfavorables

No és desitjable plantar plantes que donin fruits per sobre de la superfície terrestre en fase de declivi. Al febrer, aquests dies cauen de l'1 al 3, del 20 al 28. Durant aquest període, només els cultius d’arrels plantades donaran bé els seus fruits. Per exemple, cebes, patates, raves. En aquests dies, l'energia es concentra al màxim a les arrels de les plantes. Els tomàquets o pebrots plantats en la fase de declivi es faran fràgils i s’atrofien.

Taula de plantació segons el calendari lunar de febrer de 2020

Abans de sembrar, compareu els dies en què es permeten o no es recomanen les mesures de sembra. Al febrer, per regla general, es preparen planters de conreus, que només donaran fruit al cap de 100 dies. No és desitjable sembrar cogombres i tomàquets determinants el darrer mes d’hivern. Les plàntules s’estendran amb força fins al maig, i serà difícil plantar-les en un lloc nou.

verdures en una cistella

Dies de febrer recomanats per plantar:

cultura \ dies13781112161725
tomàquet++++++
pebre++++++
albergínia++++++
maduixa++++++
llavors de flors++++++
rave+++
cebes verdes+++

Sembra de llavors de tomàquet

El mes de febrer s’ha de sembrar tomàquets indeterminats i de maduració tardana. Nombres adequats: 8, 11, 12, 16, 17 de febrer. Les pre-llavors, per a la desinfecció, es remullen en una solució dèbil de permanganat de potassi (20 minuts). Algunes llavors híbrides es venen directament processades amb promotors de creixement. No cal que es desinfectin.

calendari lunar febrer de 2019 jardiner

Plantar pebrots per planter

Si els residents a l’estiu volen obtenir una collita de pebre al juny, haureu de sembrar llavors per planter els dies següents de febrer: 8, 11, 12, 16, 17. Aquests són els dies més reeixits del darrer mes d’hivern. No tenint temps per sembrar les llavors en aquests dies, és recomanable ajornar les activitats de sembra i esperar fins al març.

Sembra de les albergínies

Aquests cultius es caracteritzen per la fructificació tardana. És recomanable sembrar llavors per plantetes els dies 8, 11, 12, 16, 17 de febrer. Aquests dies corresponen a la lluna encerada. Les albergínies sembrades durant aquest període donaran una excel·lent collita.

calendari lunar febrer de 2019 jardiner

Plantant llavors de maduixes remontants

Si es cultiva maduixes no amb bigoti, sinó amb llavors, llavors les activitats de sembra haurien de realitzar-se en aquestes dates al febrer: 8, 11, 12, 16, 17. La cultura plantada aquests dies s’arrelarà bé i donarà una gran collita fins als 100 dies després de la sembra.

Quines flors s’han de plantar per planter al febrer?

A finals d’hivern, ha arribat el moment de començar a preparar planters per a aquestes plantes florals anuals: petúnies, lobèlia, begònies, verbena, cineraria. Al febrer, es sembren les llavors de flors biennals i perennes: viola, llopí, margarides, pinyoles, crisantem, primula. Al mes minvant, es planten plantes que es reprodueixen per bulbs i tubercles (de l’1 al 3, del 20 al 28).Es planten flors a la planta que creix, que es propaguen per llavors (del 7 al 17).

calendari lunar febrer de 2019 jardiner

Informació sobre dates de sembra de cultius individuals

Què sembrar al febrer:

 • 7: podeu remullar les llavors de tomàquets, pebrots, albergínies, flors;
 • 8, 11, 12: sembrar llavors al sòl per plantar;
 • 16 - podeu preparar llavors vegetals per sembrar per a planters;
 • 17: sembrar tomàquets, pebrots, albergínies, maduixes, flors al sòl;
 • 24, 25: les cebes, raves i verds es sembren a un hivernacle escalfat.

Cartells del jardiner de febrer

L’últim mes d’hivern és recomanable vigilar el temps. Per exemple, si hi ha fort vent el 10 de febrer, l’estiu serà plujós. El temps sec aquest mes sol proporcionar un estiu sec i plujós, per a pluges d'estiu. Si el temps és assolellat a principis de febrer, la primavera serà aviat.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa