Dies favorables per plantar cogombres segons el calendari lunar de maig de 2020

Els residents d’estiu solen determinar els millors dies per plantar cogombres al jardí per la ubicació favorable de la lluna. Això es fa des de fa temps. Els que saben la importància de plantar, alimentar, males herbes, aigua segons el calendari lunar, ho fan estrictament cada any. Alguns jardiners novells no segueixen les regles per sembrar cogombres. I sovint sembren de forma incorrecta.

Per a nosaltres és important esbrinar quins seran els dies favorables per plantar cogombres el 2020. Per fer-ho, val la pena estudiar com afecta la lluna al creixement de les plàntules, per què no es pot fer res al jardí durant la lluna plena, l’eclipsi i la lluna nova. Els que segueixen les regles de plantació simples solen tenir una collita abundant i fruites saboroses.

Quant al calendari lunar

Des dels temps de l’antiguitat, els jardiners s’han acostumat a treballar a terra segons el calendari lunar. Es creu que és la seva ubicació i l’activitat que afecta la collita. Cada any s’elabora un nou calendari per plantar i tenir cura de les collites.

Una fase de la lluna substitueix una altra, això afecta molt l’ovari, la distribució nutricional, la floració i el creixement dels vegetals. La lluna sovint afecta el benestar de les persones, així com moltes plantes. Si la plantació es realitza de manera incorrecta, el més probable és que no sigui possible aconseguir una bona collita, alguna cosa anirà malament.

A les regions del nord, les plantes de planters es planten generalment al jardí al maig. Per saber quants cogombres necessites plantar perquè donin bons fruits saborosos, cal estudiar els cicles lunars.

Quan la lluna s’aixeca, es recomana tenir cura de la part inferior de la tija, les arrels. Si la lluna es minva, al contrari, l’alimentació es realitza a la part superior. Es pot realitzar ruixat, regar i apòsit superior. El trasplantament a la lluna en descens no es pot fer. Podeu esbrinar els dies per tenir cura especial si compreu un calendari de lluna. Descriu amb detall quan és millor plantar cogombres, a quina hora alimentar-los i regar-los.

verds joves

La influència de la lluna en la plantació de cogombres

Plantar cogombres segons el calendari lunar és força senzill. El calendari es compra a principis de cada any. La lluna influeix notablement en molts processos en el desenvolupament d’aquests vegetals capriciosos. Fins i tot en temps antics es va notar la influència de la lluna en el creixement de les plantes. El més important és seguir exactament el calendari. I en cap cas sembrar els dies de la lluna plena, ni els dies propers.

cogombres i reg

Les fases de la lluna tenen una forta influència en la plantació de cogombres a la terra. La primera i la segona fase s’anomenen lluna plena i lluna nova. Heus aquí el pic del creixement actiu dels cogombres, el desenvolupament del sistema radicular, la tija. Després arriba la tercera fase, aquí hi ha el creixement actiu de l’arrel. I a la quarta - el desenvolupament de la part exterior. El millor és plantar planters quan una fase de la lluna es converteixi sense problemes en la segona.

Si arribeu tard a plantar cogombres, no hauríeu d’esperar una collita abundant. Si la plantació és massa aviat, les plantetes faran mal, les fulles s’esvairan ràpidament. Cal plantar puntualment i segons el calendari lunar.

quatre fases

Quan sembrar cogombres l’any que ve

Els dies favorables per a la sembra de cogombres s’han d’estudiar segons el calendari de les fases lunars. Es tracta d’una tècnica molt eficaç. Al cap i a la fi, encara que sembreu les llavors més altes i més cares de varietats d’elit en la fase equivocada de la lluna, no haureu d’esperar una collita d’alta qualitat. Si sembreu molt d’hora, les plantetes ja estaran a punt per plantar al sòl, i el sòl encara no està preparat per al creixement de les plantes, ja que la terra encara no s’ha escalfat, i la influència lunar és molt forta.

Cal sembrar cogombres el dia que sigui el millor segons el calendari d’aquesta acció. Aleshores, les planters es faran fortes, altes i els fruits seran saborosos i saludables. Aquest serà el nombre quan les llavors es remullessin i es plantessin a terra.

pinces de llavors

Aquest número s'ha de calcular acuradament, en cas contrari, serà impossible de corregir-lo. Els mesos bons per a cogombres, o millor dit per a la seva sembra, són març i abril. Es planten a casa en contenidors especials. Al març, segons el calendari, seran dies per sembrar llavors de cogombre del 19 al 24, així com el 27 i el 28 i, a l’abril, podreu sembrar del 5 al 9, així com del 20 al 24.

Presta molta atenció a les dates de sembra de llavors. Perquè la qualitat del cultiu en depèn.

home al camp

Quan plantar cogombres a terra oberta i hivernacle

Els dies de plantació depenen no només de les fases lunars, sinó també de les condicions meteorològiques de la regió, així com de la varietat de llavors, de les seves característiques. Si el terreny està poc escalfat, encara fa gelades a la nit o neva, llavors podeu ajornar la plantació en un moment més favorable. La terra hauria d’escalfar fins a 13 graus a una profunditat de 10 cm, i l’aire fins a 16 graus. En cas contrari, les plàntules es congelaran i moriran.

També és important tenir en compte el temps de plantació, és a dir, els dies en què és millor plantar al vespre, i a l’inrevés, alguns dies tenen només hores de matí favorables per a la sembra. Per tant, cal seleccionar la data 05.2020 amb precisió i tenir en compte l’hora del dia. La plantada de cogombres a terra oberta s’hauria de fer una mica més tard que la sembra en hivernacles. Cal esperar fins que la terra s’escalfi fins a la temperatura desitjada.

jardí ben cuidat

Les xifres més reeixides per plantar cogombres segons les dades estudiades el maig del 2020 són 18, 24-28. I al juny - del 14 al 15, i del 21 al 22. Aquests dies, podeu plantar planters en hivernacles o en terreny obert amb llavors. Les varietats de maduració primerenca que estimen la calor poden ser plantades al juny. Aleshores, s’arrelaran bé i donaran una gran collita a finals d’estiu.

Es recomana regar i alimentar-se per primera vegada abans de plantar i uns 10 dies després.

Per millorar la qualitat del cultiu, és molt important plantar només en sòls fèrtils i preparats prèviament, regar-lo bé, afluixar-lo i polvoritzar-lo d’insectes nocius. La cura també afecta les plàntules.

hivernacle plantat

Dies desfavorables per plantar i deixar

Mentre es cultiva cogombres, també convé recordar els dies lunars desfavorables, és a dir, en aquells dies en què no s’ha de sembrar i plantar plantes. En cas contrari, no donaran fruits sans, es posaran malalts i moriran. Si no podeu plantar cogombres a la data correcta, n'haureu de plantar en qualsevol altra, només cal evitar dates que afectin negativament el rendiment.

dies desfavorables

Dies desfavorables:

Març: del 8 al 13, del 14 al 17.

Abril: del 4 al 6, del 14 al 16.

Maig - 2-3, 7-8, 15.

Aquests dies haurien de ser estrictament temuts, ja que la lluna afecta fortament el creixement i el desenvolupament de les cultures.

pala i passador

Després d’examinar els dies favorables al maig del 2020 per plantar cogombres, podeu crear un calendari de sembra. Si seguiu aquesta tècnica, podeu obtenir una gran collita. És molt convenient utilitzar el calendari lunar per cuidar els cultius. Aquesta és una bona oportunitat per augmentar el rendiment al lloc.

Ressenyes
  1. Inna
    5.05.2018 06:50

    M’adhereixo al calendari lunar a l’hora de plantar plantes, però també les alimento, sense fallar, amb un bioactivador BioGrow, es va adonar que aleshores es tornaran molt més forts i perdurables.

    Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa