Què és millor plantar al costat de pebrots en hivernacle i camp obert

Fins i tot en una petita parcel·la de jardí, podeu conrear un cultiu variat de verdures i fruites si tots els cultius estan col·locats correctament. El correcte barri de plantes pot ajudar a aconseguir l'objectiu i dificultar-lo. Vegem què podeu plantar al costat dels pebrots.

Cultura amb caràcter

És una planta amant de la calor i caprichosa. Els assoliments de la reproducció moderna fan que es pugui cultivar als Urals i Sibèria en camp obert, però més sovint en aquestes regions, els pebrots dolços es planten en un hivernacle.

El sòl per al cultiu de pebrots ha de ser fluix i fèrtil, i mantenir la humitat bé. El vestit superior es realitza sis vegades per temporada amb fertilitzants orgànics i minerals. El reg freqüent, però sense aigua estancada, permet que el matoll es formi correctament.

Molt sovint es necessita sembrar plantetes en caixes, ja que la temporada de creixement és llarga. Després de l’aparició d’un temps càlid, les plantetes es planten al jardí. Si encara és possible la gelada, es cobreix amb una pel·lícula o material especial no teixit. Fins i tot durant els mesos d’estiu, és possible que no hagueu de retirar el refugi si el temps se situa per sota dels 25 graus. En aquests casos, és preferible triar varietats auto-pol·linitzades, cosa que donarà un ovari fins i tot sota la pel·lícula.

És important vigilar que hi hagi suficient aire fresc i que els arbustos no s’infectin amb la cama negra, la malaltia més perillosa per a aquesta cultura.

La planta, sobretot els primers mesos, és fràgil, per la qual cosa és desitjable suport. Per obtenir un nombre més gran de brots, es poda la part superior del matoll a una alçada de vint-i-cinc centímetres. La recol·lecció es realitza entre 80 i 90 dies després de la germinació.

Cultiu a l'aire lliure

A què hi ha el pebrot búlgar al camp obert? Amb molts cultius amb propietats fitoncidas i una olor específica:

verdures al costat

 • cebes;
 • calèndules;
 • tansy;
 • coriandre;
 • catnip;
 • espinacs;
 • nasturtium.

Aquest barri es pot utilitzar en els anomenats llits mixtes: quan diverses plantes es planten en una petita parcel·la (llit) i es conreen conjuntament. En aquest cas, es planten pebrots a una distància de poc més de 40 centímetres entre els arbustos, i altres plantes es planten al mateix llit amb ell, als passadissos.

La combinació de pebre i les plantes descrites ajuda a protegir un cultiu capritxós de les plagues, ja que les substàncies segregades per calèndules o coriandre espanten els insectes i els fitònids impedeixen que els bacteris perillosos es desenvolupin al sòl.

En aquest sentit, és útil utilitzar herbes:

 • marjoram;
 • alfàbrega;
 • anet;
 • farigola;
 • encant.

Presenten un efecte similar sense interferir en el creixement i la fructificació del pebre. Al mateix temps, una planta com l’okra protegirà els arbustos fràgils del vent i servirà de suport. És millor plantar-lo al llarg del jardí.

pebre veïns

Pel principi de la similitud de la cura, els bons veïns del pebre són les plàntules de pastanagues, albergínies i carbassons. Per a les pastanagues, es considera una de les millors opcions del jardí. Funcionen bé entre ells, reduint la feina del jardiner i facilitant la feina. Les plàntules de pastanagues repel·len moltes plagues.

Amb quines plantes ornamentals es pot plantar per a una bona collita? N’hi ha prou amb sembrar ortigues i camamilla al jardí. Acceleraran el procés de maduració i permetran que el pebre es desenvolupi millor. El dent de lleó té un efecte similar, però, combinant aquestes plantes, és important fer males herbes puntualment, en cas contrari, el jardí es superposarà de males herbes i el seu propietari es quedarà sense collita. A partir de les males herbes, n’hi ha prou de conrear diversos exemplars al llarg de les vores del jardí.

Es pot plantar dolç al costat de tomàquets i cols, un barri així, tot i que no és especialment rendible, és força acceptable i no perjudica cap de les plantes. Tanmateix, heu d’anar amb compte que les malalties del tomàquet no s’estenguin a la matoll búlgara, ja que ambdues collites pertanyen a l’ombra.

La col pot ser complicada perquè consumeix molta humitat i algunes varietats formen un cap ampli envoltat de grans fulles de col. Com a resultat, la col ocupa una gran quantitat d'espai, cosa que no és rendible si el cultiu és conjunt. Tot i que els arbustos compactes de pebre dolç poden adaptar-se còmodament a l’espai entre les plantes de col.

A l’hora de decidir què més plantar al costat dels pebrots, és fàcil establir-se amb cultius verds que es puguin combinar amb moltes plantes. Es tracta de bledes suïsses, espinacs, enciam. Es poden plantar al costat dels pebrots per estalviar espai. No ocuparan molt d’espai al jardí, necessitaran un bon reg i ombrejaran el sòl, evitant que s’esquerdi durant un període sec.

Veïns desafortunats

Esbrinar amb qui la planta és amiga, és important designar els seus "malintencionats", la compatibilitat amb la qual és negativa, que no només reduirà el rendiment, sinó que també pot provocar la mort de les plantes. Totes les obres del jardiner seran en va.

Entre les plantes amb les quals no es poden plantar pebrots al costat hi ha el fonoll. És molt agressiu, i les substàncies aromàtiques que produeix poden destruir les plantacions de molts cultius, inclosos els pebrots dolços.

Les plantetes de remolatxa seran les primeres a prendre un "lloc al sol", eliminant no només la major part de la llum, sinó nutrients, un barri com aquest no és beneficiós per a les dues plantes, sinó que el pebre perdrà primer.

pebrot barri

Entre les varietats de col, hi ha espècies incompatibles amb els pebrots - kohlrabi i brots de Brussel·les, que competeixen per nutrients.

És inacceptable plantar pebrots dolços al costat dels calents. Això provocarà una sobre-pol·linització de les plantes, per la qual cosa les varietats dolces es tornaran amarges, els fruits disminuiran i les llavors obtingudes en el futur ja donaran una nova varietat amb fruites amargues punxents, cosa que hi ha entre pebrots dolços i calents. És millor si aquestes varietats es troben a una distància considerable les unes de les altres, cosa que no permet que el pol·len se superposi.

No es recomana plantar-la al costat de les plantacions de patates. Aquestes plantes pateixen malalties similars, de manera que la seva compatibilitat pot conduir a la ràpida propagació de malalties. A més, els arbustos formats per les patates ocupen molt d’espai, limitant l’espai per als pebrots.

Les mongetes i els pèsols són veïns desfavorables dels pebrots. Tot i que aquests cultius enriqueixen el sòl amb nitrogen i el deixen anar, plantats amb pebrots a prop, el suprimeixen. A més, els pèsols busquen un suport sobre el qual poguessin arrebossar-se, i les plàntules que hi ha al costat s’adapten molt bé. Com a resultat, el pebre pot simplement trencar-se o quedar "asfixiat" pel llegum.

Mirem l’hivernacle

El cultiu en hivernacle requereix un enfocament separat. Com que hi ha poc espai en aquestes habitacions i la propagació de les infeccions és més ràpida, la selecció de les plantes s’ha de fer amb més cura.

pebre a l’hivernacle

A l’hora de decidir amb què plantar un cultiu, els jardiners procedeixen de dos punts: aprofitar al màxim l’espai i evitar el desenvolupament de malalties.

Vegem què val la pena plantar al costat del pebre búlgar. També es pot plantar pebrots al costat de les cebes en un hivernacle; es pot trobar un lloc als voltants per plantar carbassons, pastanagues, col blanca o coliflor. Aquest últim tipus és preferible perquè ocupa menys espai.

Qualsevol herba només millorarà el rendiment del pebre, que són compatibles amb molts cultius i generalment es recomana per plantar a l’interior. Una condició important aquí és la capacitat de repel·lir molts insectes i altres plagues, en particular els àfids, les mosques blanques i la floridura.

La qüestió de si és possible plantar cultius similars al costat, com ara l’albergínia i el tomàquet, és controvertida. Com que les plantes pateixen les mateixes malalties, es poden transferir fàcilment les unes a les altres, que en un espai reduït, sobretot amb una ventilació deficient, amenaça amb una pèrdua completa del rendiment. Cal utilitzar aquesta combinació amb molta cura i no oblidar-se del processament regular de plantes i sòl. Podeu provar varietats més resistents a les plagues per al cultiu.

El nasturtium i la camamilla plantades al costat de l’altra tindran un efecte beneficiós sobre el cultiu principal, augmentant el seu rendiment.

No es recomana plantar pebrots en hivernacle al costat de cogombres, ja que tenen requisits diferents per a les condicions de cultiu. Els cogombres necessiten un nivell d’humitat elevat i la cultura búlgara prefereix l’aire sec i càlid i, quan es combinen, es poden desenvolupar infeccions.

El fonoll i l'anet no són plantes d'hivernacle i no s'han de plantar al costat dels pebrots. L’acció del fonoll ja s’ha descrit, i l’anet s’està estenent tan activament que pot interferir amb altres plantes, a més, les seves talles de flors altes i els grans paraigües impedeixen que el pebre tingui prou llum. L’anet també pot convertir-se en una font de mosques de pastanaga, que s’instal·len en les seves arrels i són perilloses, en primer lloc, per a les pastanagues i els seus paraigües es converteixen en un refugi d’àfids, perillós per als pebrots.

Remolatxa i algunes plantes varietats de col també és perillós al costat del pebre: això redueix significativament el rendiment del cultiu.

Els pèsols plantats al costat dels pebrots, com les faves i altres llegums, també són molt perillosos, per la qual cosa no es recomana plantar llegums en hivernacles.

Per tant, per decidir què es pot plantar al costat del pebre, cal aprofitar la compatibilitat de les cultures i la seva influència entre ells. De vegades, la llista amb què es pot plantar pebre pot semblar estranya, però més sovint es tracta de dades verificades. Podeu obtenir informació sobre la vostra pròpia experiència i fer la vostra pròpia llista de plantes combinades.

Ressenyes
 1. Natalia
  6.06.2018 07:09

  Al camp obert que hi ha al costat del pebrot, acostumo a plantar ceba; creixo diversos bulbs entre els arbustos. Normalment, els traiem a l’estiu, per menjar. Ja que el faig servir per pebre BioGrow per obtenir millors rendiments, la ceba també obté: els bulbs es fan més grans que al jardí de la ceba.

  Respondre
 2. Elena
  6.06.2019 07:36

  El pebrot és amigable amb el julivert?

  Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa