Per què les plàntules de cogombre cauen i es desfan, com tenir cura i regar adequadament

Entre les principals raons per les quals es plantegen planters de cogombres, plantacions i cures indegudes, malalties i atacs de plagues. El cultivador ha de conèixer els primers signes d’un problema per tal d’accionar i no perdre les plàntules.

Per què les plantes de cogombres es desfan i cauen?

De vegades, els productors vegetals tenen un problema quan les plantes de cogombres comencen a assecar-se després del brot. Per respondre a la pregunta de si es poden restaurar plantes, cal conèixer la causa del problema.

 • La manca principal de llum per les fulles seques en els brots joves a casa o als llits és la falta de llum. En aquest cas, l’envàs amb planters s’ha de reordenar a un lloc obert i assolellat. Per plantar cogombres amb llavors, cal triar una zona on la llum solar caigui lliurement.
 • Una altra raó per la qual els cogombres moren és l’incompliment dels termes de trasplantament a un lloc permanent. Amb un trasplantament tardà, els arbustos es tornen massa grans i forts, i els resulta més difícil arrelar-se en un lloc nou. Un trasplantament precoç condueix al fet que la planta immadura no resisteix malament a factors ambientals adversos.
 • Els brots joves sovint moren a causa d’un reg inapropiat. L’excés o la manca d’humitat comporta que la tija i les fulles comencin a perdre forma.
 • Les plantes de plantes es perden a causa de la plantació massa densa. Amb una germinació bona i amable, les plàntules comencen a sentir-se malament. Els brots impedeixen el lliure flux de llum i aire i es produeix una deficiència de nutrients. Per tant, és important mantenir una distància durant la plantació.
 • Una quantitat desequilibrada de oligoelements al sòl també pot canviar l’aspecte de les plàntules al camp obert. L’excés d’adob pot cremar arrels febles. Com a resultat, tota la planta pot morir. La manca de nutrients també condueix a l’aixafament de les fulles.
 • Els brots plantats s’han de tenir en compte constantment. Les plàntules de cogombre es van desfer a causa de l’obstrucció dels llits amb altres plantes més fortes. Per tant, cal desfer-se de les males herbes amb el temps, que sovint es converteixen en portadores de la infecció, ombreu els llits i impedeixen la circulació de l’aire.

cogombres secats

Si, després de plantar planters, els arbustos del jardí es desfan i cauen, el motiu pot ser degut a danys a les arrels durant el trasplantament, massa tard o a la primera plantació, baixa temperatura de l’aire a la nit, infecció o atac de plagues. Com que els cogombres no arrelen bé en un lloc nou, molts horticultors prefereixen utilitzar les llavors germinades per plantar en un lloc.

Les raons per les quals les plantes de cogombres desapareixen a l’hivernacle són gairebé les mateixes.Factors desfavorables addicionals pel fet que les plàntules de cogombre desfetes a l’hivernacle poden comportar aire poc freqüent, humitat elevada i condicions de temperatura inadecuades. No s’han d’admetre els esborranys durant la ventilació.

plantant planters

Recomanacions importants si s’observa ofegament en planters de cogombres a l’hivernacle. Què fer? L’habitació s’ha de ventilar regularment. Es recomana fer ombra al sostre d’hivernacle durant el sol actiu.

Per què moren les plàntules de cogombre, les malalties

Una altra raó habitual per la qual poden morir les plàntules són les infeccions. Fins i tot, una cura adequada no garanteix que els cogombres pateixin malalties fongs. El problema pot sorgir amb planters, tant a casa com al jardí. Per tant, és imprescindible conèixer els signes que ajudaran a determinar que les plantes de cogombres estan malaltes. Cal saber i què fer quan els planters de cogombres moren.

són infeccions

En cas que el règim de temperatura no sigui estable o que els brots es regin amb aigua freda, la immunitat disminueix i pot aparèixer una malaltia com ara floridura en pols. Sobre fines tiges, les fulles comencen a debilitar-se, apareix una flor blanca. Després les fulles es tornen grogues i la planta mor. És important cultivar planters en condicions càlides i regar només amb aigua càlida i assentada. Com tractar en cas d’algun problema? Es pot tractar amb Hom, Quadris o Topaz.

La peronosporosi apareix com a petites taques grogues a les fulles, que augmenten gradualment. A l'interior de la fulla es forma una flor grisa. Les fulles de les plàntules de cogombre s’asseguen, s’assequen, i llavors tota la planta mor. El motiu pot ser un règim de reg incorrecte, les fluctuacions de la temperatura de l’aire. Per combatre el problema, s’utilitzen líquids de Bordeus, les drogues Ridomil, Kuproksat i Ordan.

malalties fúngiques

Fusarium comença amb la putrefacció del sistema radicular i, a continuació, la part terrestre de la planta comença a assecar-se i es podreix. Els medicaments com el trichodermina, el fitocida poden fer front a la infecció.

Els cogombres moren a causa d’una malaltia com és l’esclerotinosi. En l’etapa inicial, es caracteritza per l’aparició d’un motlle lleuger esponjós. Aleshores comencen a formar-se taques fosques i la planta mor. El medicament eficaç Fitosporin M. ajudarà a salvar-se de la mort.

malaltia d’esclerotinosi

Si la cama de les plàntules joves s’asseca i es torna negre, això també pot ser un signe d’una malaltia per fongs. Popularment s’anomena la cama negra. La infecció es propaga molt ràpidament, de manera que cal començar la lluita el més aviat possible. Perquè tota la planta no desaparegui, s’ha de reduir el reg, es recomana mulli, tractar els arbustos amb una solució de permanganat de potassi. Entre les drogues podeu triar Bactofit, Fitosporin, Fitolavin.

Una invasió de plagues pot convertir-se en el motiu pel qual les plantes de cogombres poden caure i desaprofitar. La tija s’asseca, les fulles es tornen grogues i apareixen taques de diversos colors. A les fulles, sovint a l'interior, es poden trobar els insectes mateixos o les seves larves. Els més comuns plagues de cogombres és l’àfid de meló, l’àcar aranya, la mosca blanca, la brota mosca.

fitosporina i fitolavina

La putrefacció de l’arrel fa que la tija s’estigui més fina a la plantera i les fulles semblin letàgiques. És possible que es trenqui aviat. La causa d’aquesta malaltia fúngica és regar els llits amb aigua freda, l’alimentació freqüent amb el mateix component, un excés d’humitat o fluctuacions brusques de temperatura. Durant el tractament, es corregeixen tots els errors, es ruixa la cendra i la sorra de fusta al voltant del tronc.

Entre els brots que s’assequen cal triar els més saludables i trasplantar-los a un altre lloc. És millor treure les plantes malaltes del jardí i cremar-les. Si la malaltia dels fongs avança, haureu de desfer-vos de totes les plàntules i, si hi ha temps, plantar de nou les llavors. Primer s’han de desinfectar i conservar en solucions per augmentar la immunitat.

brots secs

Com tenir cura de les plantes de cogombres

El procés de creixement addicional depèn de la cura adequada de la plàntula jove. Les plantes rarament són susceptibles de patir malalties, tenen un sistema radicular fort i permeten la collita molt abans. Assegureu-vos de seguir totes les regles per plantar llavors i tenir cura de planters.

Un cop plantades les llavors de cogombre, el recipient es cobreix amb paper film i es retira a un lloc càlid. Els primers brots han d’eclosionar aproximadament una setmana. El contenidor s’obre i es trasllada a un lloc ben il·luminat. Es recomana aprimar les plàntules, deixant només brots forts, s’han de tallar els febles i no treure’ls per les arrels.

recobert de paper

Cultivar cogombres segons totes les regles evitarà molts problemes desagradables.

 • Els cogombres germinen millor i més ràpidament en una habitació càlida. Es considera que la temperatura òptima per al cultiu de planters és d’uns 21 graus durant el dia i 18 graus a la nit.
 • Hi hauria d’haver prou llum, però s’ha d’evitar la insolació directa, en cas contrari les plantetes s’assequin. Sense llum, els brots s’estenen cap amunt i s’encenen.
 • La plantació s'ha de protegir dels corrents. Si es cultiven cogombres en hivernacle, és imprescindible ventilar l’habitació diàriament.
 • Assegureu-vos de configurar el mode de reg. L’aigua destinada al reg ha de ser calenta. Hauria d’haver forats de drenatge a la part inferior del recipient on creixen les plàntules.
 • 12-14 dies després de l’aparició de les fulles, es realitza la primera alimentació. Una solució basada en urea, mulleina i excrement de pollastre és adequada per als cogombres. La següent alimentació es realitza al cap de 8 dies. Podeu utilitzar freixe de fusta.
 • Alguns horticultors duen a terme una recollida per tal de guanyar força en el sistema radicular. El procediment es realitza ben d’hora, quan apareix el primer parell de fulles. Després de la recol·lecció, es pot veure que les plàntules s’han desfet, però al cap de dos dies es van restaurar les plàntules. La solució d’Epin i Humate restaura les plantes de forma més ràpida.
 • Es recomana fer pessic aquells arbustos que han crescut fortament.
 • Una setmana abans de trasplantar plantetes al jardí, es duu a terme enduriment. El reg es redueix, la temperatura de l’aire es redueix, és útil prendre plantetes a l’exterior una estona.

planter de trasplantaments

Els arbustos de cogombre no toleren bé el trasplantament. El més convenient és plantar en testos separats de torba, llavors les arrels no patiran durant el trasplantament. El reg es deté tres dies abans del trasplantament. El sòl s’ha d’assecar i enganxar-se a les arrels de la planta. Un brot es planta en un forat prèviament preparat al llit del jardí, juntament amb un gra de terra. Estan recoberts de terra, compactats i mulats.

arbustos de cogombre

Com regar adequadament les plantes de cogombres

Els cogombres són molt exigents pel reg. L'aigua involuntària pot provocar l'assecat i l'assecat de les pestanyes. Per tant, és tan important regar les plàntules correctament. El reg ha de ser moderat, no s'hauria de permetre el regatge del sòl, en cas contrari, les plàtiques es desmaiaran. L’aigua ha d’estar calenta (uns 24 graus), és millor recollir-la amb antelació perquè s’instal·li.

És millor regar les plantetes recentment aparegudes amb una cullera perquè la terra no erosioni i exposi les arrels. Per a germinats joves, és útil utilitzar aigua fosa o filtrada. L’aigua ordinària pot contenir impureses nocives.

regar les plàntules

Si els cogombres van augmentar junts i al cap d’una setmana van començar a assecar-se i a tornar grocs, en la majoria dels casos això es deu a la falta d’humitat. Especialment el problema es presenta en aquells que, en lloc de regar, ruixar o regar sovint, però en porcions petites.

Per determinar amb quina freqüència cal regar els llits, heu de tenir en compte la composició del sòl, la temperatura i la humitat de l’habitació, la quantitat de llum solar. El sòl no s’ha d’assecar completament. Podeu aprofundir un pal de fusta al llarg de la vora del recipient. El sòl ha d’estar humit i solt al tacte. Les plantetes hauran de regar dues vegades per setmana. Les plantes de plantes, que es complementen, es recomana regar amb més freqüència.

pujaven junts

La regla bàsica de com regar les plantes de cogombres no és només aigua calenta. És important no deixar-lo posar a les fulles. El reg es realitza al matí, no més tard de les 11 hores.

Existeix normes i com regar cogombres a un hivernacle o hivernacle... L’aigua durant el reg no s’ha d’abocar a l’arrel. El millor és deixar la terra al voltant de l’arrel seca. Les plantes de hivernacle es regen entre fileres.

reg de reg

Ressenyes
 1. Julia
  3.03.2019 11:26

  Vaig tenir un problema a causa dels fertilitzants seleccionats de manera inadequada, en vaig utilitzar massa, de manera que van morir les plàntules. Ara només utilitzo fertilitzants minerals, fertilitzants orgànics poques vegades.

  Respondre
 2. Natalia
  11.11.2019 14:42

  Hola. Visc a la regió d'Irkutsk. Vam construir un hivernacle d'hivern. Va resultar ser difícil cultivar cogombres. Necessito una persona intel·ligent en aquesta qüestió. Per dir-vos com i què fer de manera oportuna ..

  Respondre
  • administrador
   11.11.2019 13:28

   Bon dia. Per descomptat, en aquestes condicions climàtiques, és difícil conrear hortalisses primerenques. Difícil, però possible! I rendible)))
   En primer lloc, voldria saber quin tipus d'hivernacle té: la seva mida, el que està cobert, quin tipus de calefacció se suposa. Preferiblement amb una foto, de manera que serà més clar.
   La següent pregunta serà: quins híbrids creixereu i quan voleu començar a plantar? Si encara no us heu decidit, també us ajudarem a resoldre aquest problema. També pot ser necessària una il·luminació addicional de plantes, segons la durada de les hores del dia.

   Respondre
   • Irina
    4.04.2020 11:27

    Hola, i potser m’informarien de forma remota, basant-me en fotografies, les meves històries, com i què fer, quan i com fertilitzar. Crec cogombres Kibriya en un hivernacle casolà, i són tan morts que només deixen de mirar-los.

    Respondre
    • administrador
     4.04.2020 14:46

     Hola, provem-ho.

     Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa