Què fer si algú menja plàntules de cogombre a un hivernacle, com protegir

Abans que comenci la nova temporada de plantació, és una bona idea parlar de qui menja les plantes de cogombres a l’hivernacle. No només nosaltres, les persones, gaudim de menjar cogombres cruixents, rosegadors, insectes, cucs ens encanten de celebrar aquesta planta. Podeu perdre totes les plàntules en una nit i encara no sé qui ho va fer.

Qui menja planters de cogombres al jardí

Els propietaris d’hivernacle estaran d’acord amb l’opinió que les principals plagues de cogombres, de les quals pateixen plantes i plantes de plantes adultes, són les mosques blanques, els cucs, els óssos, els llimacs i les erugues de pols d’hivern.

Com protegir els cogombres d’un ós

Els cogombres pateixen cogombres d'ós tant al camp obert com als hivernacles. La plaga és especialment comuna a la zona mitjana de la Federació Russa. És possible que tingueu un ós si s’assequen les plàntules de cogombres o plantes ja cultivades.

Individus madurs sexuals - adults - hibernen profundament a terra. A principis de primavera, les plagues es desperten i posen ous als nius. N’hi pot haver fins a 500 en un mateix embragatge. Els adults i les seves larves danyen les arrels dels cogombres. Se senten atrets pels cogombres amb planters pel sòl humit solt, les plagues fan molts moviments al terra. Durant el dia, la plaga s’asseca en forats, i a la nit menja les arrels de les plantes de cogombres.

menjant plàntules

Per evitar que l’ós mengi les plàntules, es fan trampes amb fems. El fems fresc és un dolç preferit d'aquesta plaga. Els forats de pesca de 50 a 50 cm s’excaven a la tardor i s’omplen amb fang de vaca. Quan la temperatura està per sota de la congelació, es treu i descarrega els fems a terra. Els óssos dormen en aquest moment, de manera que no es mouen i es congelen.

Podeu protegir els cogombres de nova planta de la plaga amb querosè. Per espantar la plaga, es col·loquen munts de branques o taules al voltant de la cresta i abundants regades amb querosè. Medvedka se’n va dels llits fragants. Per a aquells que prefereixen preparacions químiques per protegir les plàntules, són adequats els insecticides: "Trueno", "Fenaxina", "Grizzly". L’esquer es prepara a partir d’ells.

cogombres de l’ós

Qui talla planters

Avui ha desaparegut el problema amb què s’enfronten molts residents a l’estiu: els brots de cogombres, que ahir eren intensament verds a l’hivernacle. El cànem es queda fora del sòl i les fulles de cotiledó queden a prop. Les plagues desconegudes brollen a la tija, mosseguen al nivell del sòl

És difícil determinar qui ha menjat els brots de cogombre, ja que pot ser tant un filferro com una larva d’escarabats de maig. Sovint les erugues grises de la cullera arrebossen tiges joves de cogombre; es poden trobar si excaven el terreny al costat de la planta morta.

molts residents d’estiu

Les larves d’escarabats poden ser collides mentre excaven la carena abans de plantar cogombres.Tracteu les plantes ascendents amb infusió de ceba o all, els cucs no els agraden. Els productes químics són un mitjà més fiable per combatre la plaga (escarabat). Per desfer-se’n, pots recomanar als residents a l’estiu drogues amb seguretat:

 • Nemabakt;
 • Aktara;
 • Antikhrusch.

sense tabac contra tots

Wworm

El filferro es troba a la majoria de regions situades a la zona climàtica temperada. Es diu Wireworm feu clic a la larva d'escarabatque viu al sòl durant molt de temps (2-5 anys). La larva del segon any de vida menja les arrels de la planta, donant lloc a la seva mort.

es compleix el wireworm

El cuc de filferro, a causa de la seva densa coberta quitinosa, pot penetrar fàcilment a les tiges dels cogombres adults. El fuet principal d'un cogombre, en el qual s'ha assentat el cuc, es doblega amb el pas del temps i s'asseca gradualment.

Podeu reduir el nombre de larves de plagues mitjançant trampes. Disposeu-les a la primavera en terres descongelades, condimenteu-les amb verdures picades. Per salvar els cogombres, la droga "Bazudin" s'inculta al llarg del perímetre de les dorsals, es deixa anar en forma de pols.

nombre de larves

Bossa d’hivern

La cullera d'hivern és una papallona gran (fins a 2 cm) amb una envergadura d'uns 5 cm i posa ous a qualsevol planta, incloses les plàntules de cogombre. Si la tija de les plàntules al nivell del sòl s’ha tornat prima o si un tronc s’enganxa al terra en lloc d’aquest, significa que els cogombres joves de l’hivernacle estan arruïnats per l’eruga de l’arna de l’hivern.

Les erugues poden arribar als 5 cm de longitud, són marrons o gris foscos (gairebé negres). Les plagues gluttonoses viuen al sòl, mengen parts subterrànies de les plantes, danyant principalment l’arrel. Per protegir la part de l’arrel de la cullera, heu d’afegir una de les preparacions als forats abans de plantar els cogombres:

cullera d'hivern

 • Iniciativa;
 • Zemlin;
 • Bazudin

Com a mesura preventiva a l'hora de cavar el sòl, seleccioneu i destruiu erugues i larves. L’eliminació de males herbes també és una mesura preventiva eficaç contra les arnes d’hivern i les seves larves.

mesures préventives

Qui menja planters

La mosca blanca s’ha convertit en un autèntic flagell d’hivernacles: una papallona amb un cos groc pàl·lid de 0,9-1,1 mm de llargada, la superfície de dos parells d’ales està coberta de pol·len blanc. Les larves de papallona mengen planters; el cos rodó pla està cobert d’espines petites.

La femella sobreviu a l’hivern a -12 ºC. Durant la temporada, poden aparèixer deu o més generacions de mosca blanca d’un individu. La plaga destrueix les plantes de cogombres i oprimeix les plantes adultes: les larves xuclen el suc, les adultes porten una infecció per fongs. És molt difícil destruir la mosca blanca.

flagell d’hivernacles

Podeu determinar que una mosca blanca menja el vostre cogombre mitjançant els següents signes:

 • els punts blancs són visibles a les fulles;
 • Es nota una descàrrega enganxosa a la superfície de la tija;
 • hi ha fulles retorçades als cogombres;
 • a la superfície inferior de la placa de les fulles dels cogombres, les larves semblants a escates són visibles;
 • si agiteu un fuet de cogombre, apareixeran arnes blanques.

superfície de tija

Com protegir les plàntules de la mosca blanca

La protecció de les plantes de sembra comença molt abans de plantar-la a l’hivernacle. És necessari cada tardor, després de la collita, processar les estructures de sòl i hivernacle amb l’ajut de blocs de sofre, prèviament netejades les carenes dels residus vegetals. És millor calar foc als taulers de nit. Retireu la capa superior del sòl (5-7 cm) juntament amb les larves de la plaga de l’hivernacle.

Podeu accelerar la destrucció de la plaga dels cogombres amb l'ajuda de trampes fetes a mà, per a això, heu de tenir les següents coses a la mà:

verificadors de sofre

 • oli de ricí (1 hora);
 • colofí (1 h);
 • mel (1 h);
 • vaselina (1 h).

Afegiu els components que queden a la colofina escalfada i barregeu-ho tot. Quan la barreja s’hagi refredat, esteneu-la sobre tires llargues de paper, pengeu les cintes resultants a l’hivernacle. El sistema de control de plagues es pot ampliar amb l’ajuda de receptes o productes químics populars.

oli de castor

Dels mètodes populars, són útils les receptes d’infusions, el component actiu de les quals pot ser:

 • All;
 • arrels de dent de lleó;
 • yarrow

arrels de dent de lleó

Per evitar que la plaga mengi tiges immature de cogombre, les infusions s’han de processar almenys una vegada cada 10 dies. Per a aquells que no confien en els mètodes populars, la química vindrà al rescat. Els residents a l'estiu combaten la mosca blanca amb les drogues:

 • Actellik;
 • Fufanon;
 • Biotlin.

actellik us ajudarà

Llimacs en planters de cogombres

Al clima humit dels hivernacles, els llimacs es reprodueixen bé, i es troben a gairebé qualsevol regió de la part europea del país. L’insecte no té extremitats, la seva superfície està recoberta de moc, sembla un caragol sense closca.

La plaga comença una vida activa a la nit, durant el dia s’amaga a una profunditat de 8 cm. A la nit, els llimacs broten pels fuets i les fulles dels cogombres, en primer lloc, pateixen brots tendres i joves. La plaga és molt voraç, menja la majoria de les fulles. Quan comença el període de fructificació, els llimacs mengen els ovaris i comencen a arrebossar grans cogombres. Un gran percentatge de la collita es pot perdre a causa de llimacs.

llimacs a les plàntules

Què cal fer per reduir el nombre de llimacs a l’hivernacle, cada resident d’estiu decideix de manera individual. Hi ha qui prefereix col·locar esquers de cims de tomàquet, enciams i cogombres de plagues a tot el perímetre de la carena. Destruir periòdicament els residus de les plantes juntament amb els llimacs i substituir-ne de nous. Algunes plagues es poden eliminar a mà.

La plaga té un abdomen molt delicat, no pujaran als llits amb cogombres si estan coberts amb algun material de la llista que els envolta al voltant del perímetre:

preferir les plagues

 • serradura;
 • agulles;
 • sorra gruixuda;
 • closca de nous
 • petxines trencades.

De les preparacions químiques, l'agent "tempesta de tempesta" és popular contra els llimacs; Durant la temporada, les plagues necessitaran almenys 2 tractaments. Un altre medicament "Slizneed" s'utilitza un cop a l'estiu, el seu efecte és més curt i té una durada de només dues setmanes. Els preparats són en forma de grànuls, que s’han de posar no només al llarg de la vora de la carena, sinó també entre els arbustos.

productes químics

Àfida

Els planters poden morir a causa de la culpa dels àfids si es va utilitzar el sòl extret del jardí per a la sembra, no es va tractar de plagues i malalties. Els àfids són molt prolífics, fins a 20 generacions de la plaga apareixen durant l’estiu. Les condicions òptimes per a la reproducció activa de la plaga són la humitat alta i les temperatures de l’aire de 25 ° C.

Els àfids mamen suc de fulles, tiges i tiges de cogombre. Podeu combatre la plaga mitjançant mètodes populars. Quan les plantes de cogombre són encara petites, es poden rentar simplement amb aigua amb sabó. És difícil rentar els arbustos adults, de manera que preparen una infusió d’herbes amb l’afegit de sabó i ruixen les fulles i els arbustos de les plagues.

àfids

Qui menja les llavors

La larva de la mosca brota provoca grans danys als cogombres. Tots els cultius de carbassa pateixen aquesta plaga. Molts residents a l'estiu es queixen de la mala germinació en sembrar llavors. En alguns casos, el problema està en la llavor, però si és impossible trobar les seves restes al forat, això significa que algú menja totes les llavors dels cogombres.

Es mengen les llavors de la larva de la mosca de la brota. Aquest insecte té un color gris, el cos arriba als 5 mm de longitud, la plaga comença els seus anys a la primavera. La mosca fa maçoneria en llocs humits, prefereix posar-la en fems, mal encastada al sòl. Les larves apareixen al cap de deu dies; durant l’estiu poden aparèixer fins a tres generacions de la plaga.

brotar mosca

Per evitar la propagació de la mosca del brot, són suficients les mesures senzilles:

 • cavar profundament al sòl;
 • incrustar acuradament els fems a terra.

Per consell de jardiners experimentats, el medicament "Muravyin" pot neutralitzar les larves, quan planta les llavors, s'ha de barrejar amb el sòl i espolvorar a la superfície del forat.

fàrmac formic

La informació sobre les plagues i com afrontar-les ajudaran a prendre les mesures necessàries a temps per estalviar les plàntules de cogombre.

Ressenyes
 1. Anya
  6.06.2018 00:00

  Utilitzo el remei "Phenaxin" per a aquests problemes, més aviat espanta totes les plagues. Després d'això, recomano fermament fertilitzar el sòl amb "BioGrow". Amb ell, les plàntules no patiran.

  Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa