Per què les vores de les fulles de cogombre es tornen grogues i què fer

El cogombre és una planta més aviat delicada que comença a reaccionar immediatament davant una cura indeguda, els canvis de temperatura o el sòl inadequat. És per això que molts productors d’hortalisses tenen un problema quan les fulles de cogombre es tornen grogues a les vores. Després d'haver trobat els primers signes d'aquests canvis als arbustos, cal començar immediatament a tractar cogombres.

Per què les fulles es tornen grogues

Abans de començar a combatre el groc de les fulles de cogombre, heu de familiaritzar-vos amb les principals causes d’aquest problema.

Diferències de temperatura

Molt sovint apareixen taques grogues a les fulles dels cogombres a causa del fet que els arbustos es conreen en condicions de temperatures inestables. Els cogombres estimen la calor i, per tant, a causa dels canvis sobtats de temperatura, no només les vores de les fulles dels cogombres poden tornar grogues, sinó que el seu creixement també es pot aturar.

Quan es planten planters en hivernacle, cal vigilar amb cura la temperatura a l’habitació. No ha de ser massa alt, ja que això activa el desenvolupament de bacteris i condueix a la putrefacció de les arrels.

cau la temperatura

Àrea de cultiu no adequada

De vegades el color de les fulles dels cogombres comença a canviar degut a un lloc inadequat per al cultiu de verdures. Per tal que els cogombres no tinguin cap malaltia, cal escollir zones amb una bona il·luminació per al seu cultiu. Tot i això, aquesta planta també necessita ombra. Per tant, cal recollir un lloc al jardí que quedés parcialment ombrejat perquè els cogombres no estiguin calents i les fulles no es tornin grogues.

lloc inadequat

Manca de components nutritius

Se sap que els cogombres són exigents al sòl i, per tant, si hi ha una quantitat insuficient de nutrients, les fulles de cogombre es tornen grogues i seques. Molt sovint, aquest problema apareix per una manca de fecundació amb nitrogen. Amb falta de nitrogen, les fulles inferiors comencen a tornar-se grogues i els fruits comencen a enrotllar-se.

Quan apareixen els signes anteriors, cal afegir al terra 3-4 cubells de fems de l'any passat. No s’ha d’afegir massa dejeccions al sòl, ja que això pot provocar la mort de la planta.

manca de components

Reg

Alguns vegetals associen l’aparició d’un revestiment groc a les fulles amb un reg inapropiat. Molt sovint, les vores de les fulles d’un cogombre es tornen grogues amb una humitat insuficient a l’estiu. Tot i així, de vegades aquest problema apareix a causa del règim de reg correcte. Al cap i a la fi, moltes persones prefereixen regar les verdures sovint i a poc a poc. En aquest cas, simplement no hi haurà prou líquid per penetrar a la capa profunda del sòl, on es troben les arrels dels cogombres. Això comporta l'esgotament del sistema radicular i l'aparició gradual de taques grogues a les fulles dels cogombres.

regar al terra

Mofa en pols

De vegades la planta es torna groc després de l’aparició de floridura en pols. És bastant simple determinar una malaltia com aquesta en els cogombres. Primer, apareix una taca blanca a les fulles inferiors dels cogombres. Al cap d’una setmana, la malaltia s’estén gradualment a les fulles de la part superior del matoll. Primer, la seva vora comença a tornar-se de color groc, i després les fulles s’assequen. Si la floridura en pols no es cura en un moment oportú, totes les fulles cauen i la planta es morirà.

Podeu desfer-vos de la malaltia amb l’ajut dels fàrmacs Zaslon o Topaz. Es recomana utilitzar-les abans que els primers fruits es formin als arbustos.

floridura en pols

Fusarium

Una altra raó per la qual apareix un límit groc a les fulles és Fusarium. A causa d’aquesta malaltia fúngica, tots els capil·lars de les plantes queden bloquejats, cosa que complica el subministrament de nutrients a les fulles. En la majoria dels casos, fins i tot el tractament puntual de la malaltia no ajuda a estalviar arbustos infectats, i mor. Per tant, es recomana desfer-se de l’arbust que comença a posar-se groc amb antelació per tal que la malaltia no s’estengui a plantes sanes.

malaltia dels fongs

Què fer si els arbustos es tornen grocs

Després d’haver esbrinat per què poden aparèixer les fulles grogues als cogombres, es recomana familiaritzar-se amb els principals mètodes per tractar el groc. Hi ha diversos remeis força habituals que poden ajudar a eliminar la tinta groguenca dels cogombres.

matolls grocs

Fitosporina

Si apareix una taca groga a la fulla del cogombre, es pot polvoritzar amb fitosporina. Ajuda a eliminar ràpidament el color groc i curar la planta de moltes malalties. Aquest medicament es recomana per al seu ús durant la temporada de floració o creixement, ja que durant aquest període és més ben absorbit per les plantes.

Abans d’utilitzar Fitosporin per al tractament dels arbustos, s’ha de fer una solució de treball. Per fer-ho, afegiu uns 15-20 grams de la droga a cinc litres d’aigua bullida. El líquid resultant es barreja i s’infusa durant 30-40 minuts. Els cogombres es ruixen una vegada per setmana durant un mes. No es recomana fer-ho en temps ennuvolat, ja que la pluja rentarà ràpidament Fitosporin de les fulles.

medicament fitosporina

Oxyhom

Molts jardiners, quan les fulles dels cogombres es tornen grogues, ruixeu-les amb Oxyhom. Es tracta d’una eina força efectiva amb la qual es poden desfer ràpidament de malalties en qualsevol fase del seu desenvolupament. Oxyhom es pot utilitzar no només al carrer, sinó també en hivernacles.

El medicament està disponible en forma de pols, abans de processar les plàntules de cogombre, cal preparar una solució de treball. Durant la seva preparació, se li afegeixen aproximadament 20-30 grams d’Oxychom a 10 litres d’aigua. Es barreja la barreja creada a la superfície de les fulles amb un polvoritzador dues vegades al mes. L’interval entre cada ruixat ha de ser d’uns 14-15 dies.

Oxyhom per a cogombres

Topaz

Quan les fulles presenten un tall lleuger al voltant de la vora, heu d'utilitzar el fungicida Topaz. Amb aquesta eina, podeu curar els arbustos de l'oïdi i la malaltia causada per bacteris fongs. Topaz es pot utilitzar no només per al tractament de plàntules ja infectades, sinó també per a la prevenció.

El fungicida es presenta de diferents formes, però es recomana comprar Topaz en forma de pols. Per preparar-ne una solució, s’afegeixen 20 grams de la droga a 10 litres d’aigua. Durant el processament, s’han de consumir al voltant de dos litres de topazi per metre quadrat de terra. Les plantes s’han de ruixar dues vegades al mes. Si després d’això no desapareix la frontera groga, l’ús del fàrmac s’allarga un mes més.

topazi a terra

Quadris

Si les vores de les fulles es tornen grogues a la vora, podeu eliminar aquest problema amb l'ajuda de Quadris. El fungicida es va desenvolupar per combatre el groc i protegir els vegetals de les malalties. Amb la seva ajuda, podeu alliberar-vos de l'oïdi, de l'emmotllament tardà i de l'oïdi.Quadris immediatament després de ruixar penetra a les fulles i les protegeix dels atacs patògens.

ajuda de quadris

Abans d’utilitzar Quadris, haureu de començar a crear una barreja de treball. Per fer-ho, s’haurà d’omplir d’aigua un quart d’un contenidor de 10 litres. A continuació, s’afegeixen al líquid 200 ml de Quadris. La solució es barreja completament, després se li afegeixen altres 2-4 litres d’aigua al contenidor. S'ha d'utilitzar la barreja preparada en 24 hores, ja que llavors no serà possible processar-ne les verdures.

Es recomana fer front al processament dels cogombres en absència completa de vent, de manera que el líquid no rugeixi els cultius veïns al jardí.

processament de cogombres

Com alimentar cogombres

Es recomana alimentar regularment els cogombres amb fertilitzants nitrogenats, ja que per la seva escassetat, les fulles comencen a canviar de color. En aquest cas, l’adob de nitrogen s’ha de fer no gaire concentrat, per no cremar els arbustos accidentalment. Per preparar la solució fertilitzant, afegiu 20-30 grams de fertilitzant a 5-7 litres d’aigua. Després d’aplicar fertilitzants amb nitrogen, els cogombres s’han de regar amb aigua tèbia.

alimentar els cogombres

També, amb l’ajut del nitrogen, es pot dur a terme l’alimentació foliar. En aquest cas, la solució es ruixarà als arbustos amb una ampolla esprai.

apòsit foliar

Conclusió

No és cap secret que les vores de les fulles dels cogombres sovint es tornin grogues i això comporti la mort de la planta. Els viticultors no saben afrontar el groc de les fulles. Per eliminar aquest problema, cal identificar les causes del groc i seleccionar els remeis més adequats per combatre-lo.

mort de plantes

Ressenyes
  1. Igor
    6.06.2018 11:12

    El groc de les fulles dels cogombres és un problema desagradable, però per a un millor creixement el faig servir BioGrow i no us heu de penedir de l’elecció, l’eina és excel·lent, el resultat és evident, podeu utilitzar-la.

    Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa