Com mantenir les oques com a mascota en un apartament i dificultats

La presència a l'apartament d'animals exòtics o només estranys que mai no han estat considerats adequats per mantenir-se en interiors continua sent popular. Les persones donen a llum animals i rèptils salvatges, porcs ornamentals i aus de granja. La presència de oques en un apartament té les seves pròpies dificultats, que hauríeu de conèixer abans de criar ocells en una metròpoli.

Característiques de mantenir les oques a casa

L’oca és un ocell gran. Per a un desenvolupament normal, necessita almenys 2 metres quadrats d'espai. Al cap i a la fi, no tots els propietaris es permetran deixar anar una oca cada dia per passejar per l'apartament. Els principals desavantatges de les aus grans que s’han de tenir en compte:

  • aquests no són gats, és gairebé impossible ensenyar-los a caminar a la safata, les oques mengen molt i merda gairebé a tot arreu si són fora de la gàbia;
  • a l'estiu, les oques estan de passeig durant el dia, és impossible proporcionar aquest tipus de condicions a la ciutat, ningú permetrà que els ocells menguin gespa, i pasturar-les durant diverses hores cada dia és una tasca impossible;
  • mengen fins a 2 quilograms de massa verda o fenc al dia, haureu de pensar on s’emmagatzemaran els pinsos, sobretot a l’hivern;
  • oques: ocells forts amb veu alta, les persones que viuen darrere de la paret no estaran encantades amb aquest barri;
  • s’han de caminar sistemàticament i han de tenir un estany o l’oportunitat de nedar al bany.

Les aus necessiten revisions i vacunacions veterinàries. S'amaguen dues vegades a l'any, de manera que hi haurà molta flor i ploma a l'apartament. Cal tenir en compte la naturalesa dels ocells: les oques són geloses i recorden l’ofensa durant molt de temps.

Races adequades

Depèn de la preferència de l'amfitrió. Totes les races de oques es divideixen en 3 tipus: gruixudes - quan l’oca pesa 7-9 quilograms, l’oca - fins a 8 quilograms, mitjà, que inclou la majoria de races ornamentals, races lleugeres, si les oques adultes arriben als 4-6 quilograms. O bé donen a llum grans aus de 9-12 quilograms, cosa que sorprendrà a veïns i amics per la seva mida, o representants de races decoratives. Per exemple, les aus de la raça arrissada tenen un color blanc nevat i un plomatge molt bonic.

Preparació de l’habitació

L'oca pot col·locar-se en una gàbia en un balcó o una loggia vidrada. Cal tenir en compte que al crit és capaç de despertar els veïns. De vegades construeixen un petit avió en una de les habitacions o al rebost, o hi posen una gàbia adequada. Si es determina un rebost per a l'habitatge d'una mascota, cal il·luminació (almenys 14 hores al dia).

Es posen una paperera, un bevedor i un alimentador a la gàbia. Es renten diàriament.A més de l'alimentador, cal un recipient amb petits còdols, que són necessaris per a una digestió normal. L’aigua ha d’estar sempre al bevedor Les palles o els encenalls s'utilitzen per al llit. Per evitar l’olor, la roba de llit es canvia diàriament. L’ocell s’hauria d’alliberar de la gàbia cada dia per escalfar-se. Un cop cada 2-3 dies, l’oca necessita nedar per tal de mantenir les plomes netes i desfer-se de l’excés de pelusa.

oques a l'apartament

Regles d’alimentació

La mascota s’alimenta tres vegades al dia. A l’estiu es necessita herba fresca a la dieta, a l’hivern - fenc, com a mínim, 2 quilograms per persona i dia. Al matí i al vespre, es dóna gra triturat (barreja de blat de moro, civada, blat). Les aus adultes consumeixen 300 grams de barreja de cereals al dia, dividides en 3 dosis.

Opinió dels experts
Zarechny Maxim Valerievich
Agrònom amb 12 anys d’experiència. El nostre millor expert en cases rurals d’estiu.
Important: el gra es pre-tritura, s’aboca amb aigua bullent i es deixa reposar 3-4 hores. Els grans integrals són difícils de digerir.

Durant el dia, a més d’herba, necessiteu una mongeta de verdures finament picades (pastanagues, remolatxes, carbassa, patates). Les persones que viuen en un apartament reben carn picada 2-3 vegades per setmana. És una font de proteïnes. La dieta ha de contenir llevat de pinsos, sal, oli de peix o farina de peix. Per enriquir la dieta amb calci, s’afegeix formatge cottage a la brossa vegetal i es dóna el sèrum a la mascota. El menjar ha de ser d’alta qualitat, les verdures són netes, sense signes de floridura i putrefacció.

Si un petit gosling entra a l'educació (durant un dia, o el propietari va decidir comprar un ou fecundat i observar el procés d'aparició), se li dóna ous durs i cuits. A partir del dia 5, el formatge cottage es barreja amb els ous, una setmana després s’introdueix l’ortiga fresca picada finament.

Després de 2-3 setmanes, el nadó es trasllada gradualment a una dieta per a adults. També necessita un accés constant a l’aigua dolça. Les oques prefereixen alimentar-se al vespre i a la nit, cal assegurar-se que hi ha menjar a l’abeurador al vespre.

Higiene

Les oques asseguren que es mulin dues vegades a l'any. Els medicaments es compren a una farmàcia veterinària i s’utilitzen segons les instruccions del fabricant. Podeu obtenir assessorament sobre les vacunes necessàries a la clínica veterinària més propera. És millor trobar un santuari especialitzat en mascotes amb ploma. Els goslings després de les 3 setmanes d’edat i les aus adultes s’han de banyar 2-3 vegades a la setmana sense l’ús de detergents. És millor recollir aigua tèbia per a la vostra mascota.

Després dels procediments de l’aigua, l’enganxada s’ha de posar sota una làmpada per assecar-se; a l’hivern, simplement posen la caixa amb el nadó més a prop de la bateria de calefacció. Es renten les potes després de cada caminada i es van embrutant.

Possibles dificultats

Les principals dificultats sorgeixen amb el vàter. La mascota no és capaç d’aprendre a caminar a la safata, per tant, quan surti de casa, s’ha de posar en un corral o gàbia. És millor retallar les ales, un ocell fort i gran, després d’haver tret, pot provocar estralls a l’apartament. Les oques són molestes i geloses, s’acostumen ràpidament al propietari, però els desconeguts poden punxar-los i intentar expulsar-los del territori que l’animal considera propi.

Cal reservar un lloc a l’apartament per emmagatzemar pinsos i material de roba de llit, la barreja de gra es pot preparar independentment dels productes comprats a la botiga, però poden aparèixer problemes amb el fenc a l’hivern.

En captivitat, amb molta cura, una oca pot viure fins a 30 anys. Quan planifiqueu tenir una mascota amb ploma en un apartament de la ciutat, heu de valorar de manera objectiva les vostres capacitats, ja que l’ocell no és gaire adequat per a l’interior. Per descomptat, sempre hi ha una opció per cuinar-la amb pomes per a la taula festiva, però aquesta no és la millor solució.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa