Dibuixos per crear una casa per a oques i ànecs amb les teves pròpies mans, un pla de ploma

Si voleu començar a mantenir i reproduir aus de corral, heu de cuidar la construcció i l'equipament d'una casa per a oques i ànecs. Habitaran a l’aviram durant tot l’any, per la qual cosa ha de ser de bona qualitat. Penseu en com i a partir de quins materials podeu construir una casa, quines eines necessiteu per a això i com equipar una habitació per a l’hivern per mantenir les aus.

Característiques estructurals

Qualsevol casa d'aus de corral, sigui la que sigui construïda, ha de ser àmplia, càlida, seca i lleugera. En un primer moment, cal calcular l’àrea del local, en funció del nombre de bestiar futur. Per 1 m² m. No hi ha d'haver més de 3 aus de races amb un pes corporal mitjà. És impossible establir oques o ànecs en un espai reduït per a ells, el contingut multitudinari porta a malalties.

L’aviram ha de disposar de finestres de superfície suficient per il·luminar-la; per a l’enllumenat a l’hivern, s’han de proporcionar llums que s’hauran d’encendre els vespres i els matins. Les perxes, els menjadors i els bevedors s’han d’instal·lar a la casa. Equipar un sistema de ventilació.

Opinió dels experts
Zarechny Maxim Valerievich
Agrònom amb 12 anys d’experiència. El nostre millor expert en cases rurals.
Al costat de l’aviram, heu d’organitzar un bolígraf per passejar l’ocell. La seva mida ha de ser com a mínim 2 vegades més gran que l'aneguet. S'ha de tancar el corral amb una xarxa, posar-hi un recipient amb aigua per banyar-se.

Dibuixos i plànols

El dibuix dependrà de la mida de l’aviram. Cal determinar la ubicació de portes, finestres, les seves dimensions, l’altura de les parets, les teulades. Aleshores, heu de triar quin material seran les parets, el sòl, el sostre, el sostre. Per a la conservació estiuen de oques i ànecs, podeu construir una casa de fusta, durant tot l'any, de maons o blocs. En comprar materials, cal agafar-los amb un marge aproximat al 20%, de manera que n’hi hagi prou per a la construcció.

casa per a oques i ànecs

Quines eines i materials es necessitaran

Per construir una casa per a oques i ànecs, necessiteu proveir-vos de materials de construcció: maons, blocs, taulers, clapboard. Comprar sorra, grava i ciment per a posar la base, material de sostre per al sostre, malla de reforç. D’eines necessitareu pala, trepant, martell, molinet, serra, claus, cargols.

Com fer un cobert per a oques i ànecs amb les teves pròpies mans

Podeu construir una casa per a oques i ànecs. Un petit cobert no requerirà massa temps i esforços de construcció. Mirem com es construeix una casa de taulers lleugers.

Marcatge parcel·lari

S’ha d’escollir un lloc per a una casa d’aviram a prop de dependències, en una parcel·la on no només s’hi pot col·locar una casa, sinó també un corral. S’ha de posicionar de manera que s’hi pugui apropar fàcilment.

casa per a oques i ànecs

Fundació

La profunditat de la base del fonament depèn de la càrrega de les parets, del pes del material a partir del qual es realitzaran. No cal fer cap maó ni fonament de formigó per suportar parets de fusta. Podeu posar l’edifici a bastidors o piles baixes. Les canonades d’acer es poden utilitzar per bastidors, necessiten aprofundir entre 35 i 40 cm i omplir-se amb morter de ciment per reforçar-lo.

Cobriu l’espai del terra amb argila expandida, pedra triturada o un altre material fi.

Murs

Les parets estan construïdes a partir de juntes de gruix mitjà. Des de l’exterior, es poden aïllar amb feltre de coberta. Això no només farà que l’edifici s’escalfi, sinó que també evitarà que es formin esborranys. Les finestres i portes es poden utilitzar antigues, per exemple, després de la seva substitució en una zona residencial.

casa per a oques i ànecs

Sostre

Si voleu guardar fencs o altres pins a les golfes, podeu fer una teulada o un teulat. Podeu cobrir el sostre amb ondulina, pissarra, taules cobertes amb feltre de coberta a la part superior, rajoles ceràmiques. El més important és que el sostre no es filtri, no deixi passar el fred.

Equipament de gallina a l’hivern

A les regions on els hiverns són freds, caldrà resoldre el problema de la calefacció. En una habitació càlida, els ànecs i les oques se senten bé, les dones es precipiten a l'hivern. La temperatura de la casa a la temporada de fred no ha de baixar dels 10 ºC. Per a la calefacció, podeu utilitzar llums d’infrarojos (en una habitació petita) de 8-10 metres quadrats. m necessiteu instal·lar 1 llum de 250 watts. La manera més fàcil d’escalfar una casa per a un bestiar gran és amb radiadors o estufes amb llenya.

A més de la calor, l’ocell necessitarà il·luminació. No s’afanyen a una cambra fosca. L'horari diürn i a l'hivern hauria de ser igual a 10-12 hores. Per a una plaça. la zona de la casa ha de tenir una il·luminació de 5 watts. En trobar-se en un aneguet lleuger o moscaró, les aus continuen actives i productives.

casa per a oques i ànecs

Un requisit previ per mantenir ànecs i oques a l’hivern és la presència d’espesses papes càlides a terra. Sense ell, l’ocell pot congelar les cames o passar un refredat. La capa de brossa dels mesos d’hivern hauria de tenir com a mínim 15 cm i està feta de palla seca i neta, fenc, serradura. A l’hivern no el canvien; després de la contaminació, s’aboca una fina capa nova. És important evitar la contaminació i la humitat excessiva de la brossa, ha d’estar sec.

Fins i tot a l’hivern, les oques i els ànecs cal caminar, per descomptat, els dies que la gelada sigui lleugera. Per tant, a la zona de passeig, cal ruixar palla, serradura o torba. A més, bloquegeu la malla amb material dens per protegir-la del vent fred. No podeu caminar l’ocell només en cas de nevades i gelades severes.

No és difícil construir una casa per a ànecs i oques en un terreny privat. Podeu adaptar un safareig innecessari i, si no hi és, construïu una casa des de zero. Per a la construcció, es necessiten materials i eines estàndard i un simple coneixement de la construcció. Una casa avícola construïda correctament servirà durant molts anys sense necessitat de reparacions importants. És possible cultivar i criar aus de qualsevol tipus, no només d'ànecs i oques. Només cal calcular correctament el nombre d’individus per metre quadrat d’àrea.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa