Descripció i característiques de la cria de bestiar gris de Tambov

La raça de les oques grises Tambov s’inclou dins el grup de races de carn. A causa de la seva alta productivitat, la raça és popular no només a Rússia i països veïns, sinó també a països estrangers. Considereu la descripció i les característiques de les oques Tambov, els pros i els contres de la raça, com conservar, tenir cura dels ocells i com alimentar-los. No serà superflu aprendre a criar i criar oques a casa.

Història de l'aparença

Els treballs de cria a la cria de la raça Tambov es van realitzar als anys 30. Segle XX a Ucraïna. La nova varietat va derivar de la raça Romny i Toulouse. Durant la Gran Guerra Patriòtica, les oques van ser portades a la regió de Tambov, on es va completar la creació de la raça. Així, a la raça Tambov, hi ha 2 tipus intra-raça: les oques ucraïnesa i la tambov. Les plomes dels dos tipus són de color gris.

Per a la cria de bestiar, es van seleccionar aus que eren capaces de guanyar pes ràpidament, es van distingir per la seva vitalitat i fertilitat i es podien alimentar amb pinsos amb un valor nutritiu baix. Les oques grises s’utilitzen ara per criar noves races que es distingeixen per la productivitat i l’adaptabilitat a les condicions de diferents zones climàtiques.

Descripció i característiques de les oques Tambov

Les oques tambov són grans, amb una forta construcció, tenen un cos llarg, pit muscular, coll de longitud mitjana, cap gran. Bec gruixut, de color vermell-taronja, del mateix color del metatars. Un ventre pronunciat és visible al ventre dels ocells. La ploma és grisa, més fosca a la part posterior que al cap, la part superior del coll i el pit. El ventre està recobert d’una ploma blanca. El pes de les oques de la raça Tambov és de 7-9,5 kg, les oques - 6-6,5 kg. Les femelles ponen 3-4 dotzenes d’ous, cadascuna amb un pes de 160 a 180 g. Els criadors tambov són utilitzats per criadors com a improvisadors, obtenint descendència híbrida de bona qualitat.

Pros i contres

Pros i contres
el ritme de creixement de goslings, als 2,5 mesos acumulen 4,5 kg de pes;
es pot alimentar específicament per al fetge gras;
es pot conrear sense embassament;
es pot mantenir en un pasturatge;
planten les oques i planten ells mateixos gossets.

No hi ha defectes en les oques i les oques de la raça Tambov.

Manteniment i cura de les aus

Les oques de la selecció de Tambov són criades en una casa d’aviram, en la qual han de ser espaioses. Cal assignar una superfície d'almenys 0,5 m per a cada ocell, per mantenir l'habitació seca, càlida i lleugera. Hauria de ser brillant fins i tot els dies d’hivern. Això és necessari perquè les oques posin ous.

No hi hauria d’haver esquerdes a les parets i al sostre de manera que no es formin corrents a partir de les quals les oques puguin fer fred.Però el fred no els és tan terrible, poden suportar un refredat fred, vivint en una casa d’aviram. Però hi hauria d’haver una capa de papes a terra. Com a material de roba es poden fer servir palla, pols de fenc, torba seca, serradura o encenalls. La brossa ha de ser fresca, neta i seca, els bacteris i els virus es multipliquen a la zona humida.

També s’ha de preveure la ventilació de l’habitació. Els excrements d'aus, en descomposar-se, alliberen amoníac, que les oques respiren. El sistema de ventilació ha d’eliminar els fums de la casa. Per tant, ha de funcionar sense problemes. Si no hi ha cap sistema, haureu de ventilar manualment el collet obert: obriu la porta i les finestres.

Oca gris Tambov

Els gansos de Tambov fan un passeig i un moviment actiu. L’activitat física i l’aire fresc els fan més forts, saludables i creixen més ràpidament. Per tant, les oques s’han de dur a passejar pel corral cada dia. Allà, els ocells haurien de passar de 8 a 10 hores, a l'estiu, es poden mantenir al llapis durant tot el dia i només durant la nit es poden tornar al graner.

Regles d’alimentació

Per a l’hivern, el menjar per a oques està millor preparat per a un ús futur. Així, seran més barats i sempre seran a mà. Tant a l’hivern com a l’estiu, les dones burgeses cuinen per a aus de gra, cultius d’arrels ratllades i hortalisses. Se’ls hi afegeix farina òssia, residus de peix, premescles, guixos i sal. La consistència del puré ha de ser humida. Se'ls afegeix herba verda i fresca. Es necessita aquest ingredient per alimentar, ja que les oques són aus herbívores.

Opinió dels experts
Zarechny Maxim Valerievich
Agrònom amb 12 anys d’experiència. El nostre millor expert en cases rurals d’estiu.
Si hi ha un dipòsit al costat del pati, podeu conduir-hi oques. La vegetació aquàtica i les criatures vives seran un bon aliment per a que els ocells guanyin pes.

Les oques poden rosegar l’herba al pasturatge, de manera que molts ramaders no tallen l’herba, sinó que simplement pasturen el bestiar al prat més proper. Al vespre, s’alimenten una vegada amb puré. Abans de l’inici de l’oviposició, les oques s’alimenten de preparacions vitamíniques i premescoles. Les barreges preparen el cos durant un període en què es gastarà molta energia i nutrients.

Els goslings s’alimenten primer amb una barreja d’ous bullits, formatge cottage, grans menuts i verdures picades. Quan té 1,5 setmanes, comencen a alimentar arrels i verdures ratllades. Als 1,5 mesos, són transferits a la dieta per a adults. L’aviram s’eleva per engreixar fins a 5 mesos.

Hi ha un esquema per alimentar les oques Tambov amb pinso. L’alimentació composta és fàcil d’utilitzar, la composició es selecciona i verifica de manera que la barreja pugui satisfer les necessitats de nutrients del cos d’oca completament. Quan s’alimenta amb pinsos combinats, s’ha d’abocar constantment aigua als bevedors de les oques.

Criació i cultiu

Les oques tambov poden incubar-se els ous, fins a 15 ous baixes. Després de l'eclosió, no només les mares, sinó també els pares tenen cura de la cria. Les famílies d’oca han d’estar integrades per representants de raça pura de raça, per a un mascle hi hauria d’haver, de mitjana, 6-7 dones. Quan es creuen amb altres races de les races Tambov, s’obtenen gosses que tenen les característiques d’ambdós pares, sovint són més tenaços i més ràpids que els seus parents.

Oca gris Tambov

Malalties freqüents

Les oques de la raça Tambov són sanes, fortes, resistents al fred. Rarament es posen malalts si viuen en una habitació neta, lluminosa, càlida i ventilada.

Però si no es segueixen les normes de manteniment i cura, les aus solen emmalaltir-se de malalties infeccioses. Sense prevenció ni tractament, poden matar tot el bestiar.

Per evitar l’aparició i la propagació de la infecció al ramat, heu de recordar netejar i canviar la fullaraca, rentar i desinfectar l’equip. Si hi ha signes d’irregularitats i trastorns, heu de consultar un veterinari. El metge podrà escollir el tractament adequat, determinar quant ha de durar.

Els trastorns digestius i metabòlics es produeixen a causa d’una alimentació inadequada. Per eliminar la causa, cal revisar la dieta, ajustar-la a favor d’un menjar lleuger, però nutritiu.

Les oques grises de Tambov són criades a Ucraïna i Rússia, però són populars en moltes regions amb diferents climes. Els ocells són apreciats per professionals i criadors d’aviram per a un ràpid creixement, vitalitat i producció d’ous. La raça es pot cultivar tant per a la carn com per a la venda en minifarmes industrials o privades, així com rebre ous per al seu propi consum.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa