Descripció de la varietat de tomàquet Miracle Altai, característiques de cultiu i cura

El tomàquet de l'Altai Miracle va ser criat per especialistes en els darrers anys del segle passat, i avui la planta es troba al registre estatal dels millors èxits de cria. Els especialistes es van fixar l’objectiu de crear tomàquets que poguessin mostrar un alt rendiment en el clima de les regions siberianes. Gràcies a l’esforç dels especialistes, ha aparegut una varietat, anomenada Miracle d’Altai. La descripció de la varietat parla de possibles conreus en hivernacles i condicions de camp obert.

La característica del tomàquet el classifica com un tipus interdeterminat, és a dir, el creixement de la tija principal es produeix constantment. En camp obert, l’alçada del matoll varia d’1,3 a 1,6 metres. En un hivernacle, aquest valor pot ser lleugerament superior. Degut al seu gran creixement, la planta ha d’estar lligada, mentre que els suports han de ser superiors al creixement dels troncs principals.

Miracle de l'Altai

La planta presenta uns troncs potents, caracteritzats per una bona resistència i una ombra de fullatge verd maragda. La varietat Altai té una bona capacitat de fixació de fruites a temperatures baixes. El matolls resisteix perfectament la gravetat del fruit i no es trenca, per la qual cosa no es requereix un lligam addicional dels pinzells.

Característiques del fruit

Les ressenyes dels jardiners confirmen les excel·lents característiques del tomàquet. Els primers pinzells formen tomàquets grans, el pes mitjà dels 300 als 350 grams. A la segona onada es produeix un alt rendiment de fruites. Al mateix temps, el pes mitjà es redueix lleugerament i oscil·la entre els 150 i els 200 grams. Els tomàquets no madurs tenen una petita taca fosca prop de la tija, que desapareix durant el procés de maduració.

Si és necessari transportar verdures, es cullen de forma lleugerament immadura.

Els fruits vermells profunds tenen forma oval. La polpa de la verdura combina harmoniosament la densitat amb la tendresa i la suavitat. El sabor del tomàquet és dolç i amb una lleugera saboror. El nombre de cambres de llavors en mitjana oscil·la entre 5 i 7.

criats per especialistes

Quan i com es produeix la maduració?

El Miracle de l'Altai pertany a varietats de temporada mitja en termes de característiques de maduració. Els primers fruits es treuen 90 dies després que apareguin els primers brots. La fruita dura molt temps i es distingeix pel valor total del retorn. Els raspalls amb tomàquets maduren en onades.

El tomàquet té un rendiment elevat. Per al cultiu d’hivernacle a 1 m2 representa entre 10 i 15 kg de verdures. Un arbust d’una planta produeix de mitjana de 4 a kg de vegetals. En condicions de camp obert, els rendiments són lleugerament inferiors, però en bones condicions meteorològiques poden correspondre als valors del cultiu d’hivernacle.

es produeix la maduració

Avantatges i inconvenients

La varietat és inusualment resistent a temperatures baixes i factors ambientals. Les llavors presenten un alt índex de germinació, que arriba al 99,8%, i les planters toleren bé el submarinisme. La tolerància a l'estrès és superior a la d'algunes varietats híbrides. Les opinions dels jardiners parlen dels avantatges següents de la varietat:

 • té la capacitat de créixer contínuament, cosa que no s’atura ni tan sols amb una forta baixada de temperatura;
 • independentment de les condicions meteorològiques, es produeix la formació d'ovaris;
 • bons rendiments quan es cultiven no només en un hivernacle, sinó també en terreny obert.

creixement continu

Degut a aquests avantatges, la varietat proporciona un excel·lent indicador de rendiment independentment de les rareses del clima. Les ressenyes de jardiners confirmen la versatilitat de la varietat. La capacitat de maduració de les ones facilita el processament del cultiu. L’únic inconvenient és la intolerància de la planta al regat del sòl.

Els matisos de creixement

El cultiu i la cura d’una planta no difereixen de les regles generalment acceptades. Es recomana complir els següents consells:

avantatges d’aquest tipus

 • les planters es planten al sòl amb una edat d’almenys 2 mesos;
 • el règim de plantació assumeix 3 planters per terreny obert per 1 m², 4 per a condicions d'hivernacle;
 • la planta necessita lligar i punxar;
 • els arbusts han de proporcionar una ventilació suficient.

Eliminar la planta de plagues i malalties tradicionals del tomàquet ajudarà a ruixar periòdicament amb fàrmacs, a desinfectar el sòl i a la rotació del cultiu. Les ressenyes dels jardiners parlen de la possibilitat d'obtenir una bona collita amb una inversió mínima de temps i esforç.

es planten planters

Ressenyes
 1. Marina
  2.02.2018 09:21

  A casa aquesta varietat es diu "rosa de Biyskaya", no sé per què. Simplement va passar. El bioactivador s’ha utilitzat des de la temporada passada BioGrow - i els tomàquets semblen haver-se fet encara més grans del que és habitual. I la collita és definitivament més que en la temporada anterior.

  Respondre
  • Den
   3.03.2019 13:59

   I d’on es va fer la idea que aquesta varietat en particular s’anomena rosa Biysk? El rosan de Biysk és una varietat completament diferent.

   Respondre
 2. anastàsia
  6.06.2018 20:03

  Vaig créixer en un hivernacle durant dues temporades, fruites molt saboroses, boniques. Però la cladosporiosi hi va provocar problemes. Aquest any no es va plantar. Ho repetiré l’any que ve amb les meves llavors.

  Respondre
 3. Den
  3.03.2019 14:57

  Una altra mentida. Segons el Registre estatal d’èxits de reproducció, el tomàquet Altai Chudo és determinant (i no del tot indeterminat, tal com està falsament escrit a l’article), cosa que, donat el creixement de les plantes, significa que aquest tomàquet és més d’un tipus semideterminant (perquè les varietats semideterminants del registre s’indiquen de la mateixa manera que determinant ). I la maduració mitjana denota el període des de la germinació fins a la maduració dels primers fruits 110-120 dies, i no 90 en absolut, tal com està falsament escrit a l'article.

  Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa