Súper agent per a plantes de tomàquet peròxid d’hidrogen

El que no fan els jardiners i jardineres per augmentar els rendiments ni desfer-se dels insectes als llits. El peròxid d'hidrogen és un súper aliment per als tomàquets. A diferència dels medicaments cars, que de vegades són completament ineficaços, aquest remei es pot comprar per un cèntim a qualsevol farmàcia.

Peróxido d'hidrogen per desinfecció

Molta gent sap que s’ha de desinfectar el material de sembra abans de plantar-lo. Amb més freqüència s’utilitza el permanganat de iode o potassi per a aquest propòsit. Però podeu processar llavors de tomàquet i peròxid d’hidrogen.

Segons els científics, les llavors dels cultius agrícoles contenen inhibidors. Interfereixen en la germinació del material de plantació. Al medi natural, es destrueixen durant el procés d’oxidació. Però a l’agricultura, el peròxid s’utilitza amb aquest propòsit. Les llavors de tomàquet són ruixades amb una ampolla esprai amb 1% de peròxid d’hidrogen ràster. Cal ruixar les llavors ja sembrades al sòl. Així, no només es destrueixen els inhibidors que hi ha a les llavors, sinó que també es desinfecta tot el sòl.

peròxid d'hidrogen

Una altra manera de desinfectar les plantules futures. En una solució de peròxid de 10%, heu de remullar les llavors durant 25 minuts, després s’han de rentar a l’aigua corrent i assecar-les en una bateria fins deixar-les anar.

Aquesta eina també s’utilitza com a estimulant per al cultiu d’hortalisses. El material de plantació de tomàquet s'ha de remullar durant 12 hores amb una solució de peròxid al 0,5%. Passat aquest temps, les llavors també es renten en aigua neta i s’assequen. Aquest mètode de tractament de llavors garanteix una germinació 100%.

El peròxid d’hidrogen per a plàntules de tomàquet també s’utilitza en el tractament del sistema radicular dels tomàquets. Però, en aquest cas, totes les arrels primes moriran, però no hi quedaran bacteris i fongs en el rizoma.

processament de plàntules

Processament del sòl abans de plantar planters

L’eina ha trobat aplicació en el cultiu de terres en cases rurals d’estiu. La majoria dels insectes nocius prefereixen hivernar al sòl. Per tant, abans de plantar planters en terreny obert, es recomana desinfectar el terreny. Regar el substrat amb una solució de peròxid no només abans de plantar planters, sinó també després de la collita.

Només cal una ampolla del producte per a 4 litres d’aigua. Barregeu bé la solució amb un pal de fusta, aboqueu-la en una regadora i aboqueu-la sobre el terra excavat. El reg amb una solució aquosa es realitza a la tardor i a la primavera, uns dies abans de plantar planters joves als llits.

alimentar la terra

Processament de planters i plantes adultes

En el cultiu de tomàquets, s’ha de prestar una atenció especial al processament dels arbustos.Les plantes de tomàquet són molt dèbils, per la qual cosa necessiten estimulació addicional del creixement Els productes químics es poden utilitzar com a estimulant, però podeu prescindir d'ells i tractar de planter amb una solució de peròxid.

Per polvoritzar els arbustos, heu de prendre 1 litre d’aigua filtrada tèbia i diluir-ne 1 cda. l peròxid. Barregeu-ho bé i aboqueu-lo en un flascó polvoritzador, la polvorització es porta a terme constantment fins que el planter es trasplanti a terra. Es recomana ruixar un cop a la setmana. Amb aquesta alimentació, les plàntules comencen a créixer activament als pocs dies després de l'inici del procediment.

planters al país

Però no només les plantetes joves necessiten un estimulador del creixement. Sota certs factors, els arbustos adults també poden créixer malament, tenir un aspecte poc saludable i assecar-se. Per solucionar aquest problema, podeu utilitzar peròxid d’hidrogen. Podeu desinfectar ferides i fractures a les tiges. El lloc de la pausa es lubrica amb peròxid i es segella amb làtex.

Aquest remei també tracta bé les malalties fúngiques. Diluir 25 ml de peròxid en 1 litre d’aigua a temperatura ambient i ruixar les branques i les fulles dels tomàquets amb el líquid resultant.

El peròxid també pot fer front a una malaltia tan comuna de cultius d'ombres nocturnes com la pujada tardana. En 1 litre d’aigua diluïu unes gotes de iode (podeu prescindir-ne) i 35 ml de peròxid. Ruixeu les plantes fins que desapareguin tots els signes de difuminat tardà.

cases a la finestra

Aplicació com a adob per a tomàquets

Amb l’ajut del peròxid d’hidrogen, es pot fecundar tomàquets... Diluïu el peròxid amb aigua (3 litres per 50 ml de producte) i regeu els arbustos de tomàquet amb l’adob resultant. Podeu adobar planters joves i arbustos adults.

Regar les plàntules amb aquest remei ajuda al rizoma a absorbir millor els oligoelements i els macronutrients. L’oxigen alliberat “menja” les petites arrels, i també destrueix tots els bacteris i fongs patògens. Només cal recordar que no és recomanable regar el fullatge de les plantes. El vestit superior no es fa més sovint una vegada cada deu dies.

aboca abonament

Al regar les plàntules de tomàquet d'aquesta manera, heu de seguir diverses recomanacions:

  • L’aigua ha de penetrar a terra fins a una profunditat de més de 15 cm;
  • La necessitat d’utilitzar només aigua calenta (no freda);
  • En regar els arbustos, el líquid no hauria de caure sobre les capçades i erosionar el terra al voltant dels forats;

medicina per al tomàquet

Heu de regar els matolls a primera hora del matí o a la tarda, quan ja s'hagi posat el sol (si regar els tomàquets quan el sol brilla, poden cremar-se i morir).

Ressenyes
  1. Irina
    1.01.2018 21:08

    El mètode és bo, jo mateix el feia servir constantment fins que vaig descobrir el bioactivador del creixement vegetal BioGrow... Actualment, ni tan sols conec cap eina que pugui comparar-la en termes d’efectivitat.

    Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa