Mesures efectives per combatre el vidre de grosella que no pas per processar

Si a la primavera vau començar a notar que en les matolls sanes les groselles se solen i s’assequen de branques, i en els talls de brots morts es pot veure un nucli negre, es tracta d’un got. La plaga s’ha de tractar amb tota responsabilitat, ja que és capaç de destruir la collita de collita de baies. A continuació, aprendreu a desfer-vos dels vidres de grosella.

L’aparició i les etapes de la vida de la plaga

Exteriorment, la caixa de vidre sembla una vespa petita amb ales estretes que destaquen amb ratlles taronja a les vores. El cos de la plaga és allargat, fins a un centímetre de llarg. La femella té tres ratlles clares, el mascle en té quatre. Els insectes s’alimenten de saba o pol·len dels conreus.

A finals de maig o principis de juny, el got posa aproximadament 50 ous, la longitud dels quals arriba als 70 mil·límetres; són fàcils de reconèixer per la seva forma oblonga. Per fer un embragatge, l’insecte s’enfila cap a l’escorça del brot, sempre a les proximitats immediates del jove capoll.

Les larves de la plaga infligeixen el major perjudici, és a dir, erugues de color blanc o beix, que arriben als 2,5 centímetres de longitud, ja que deu dies després de deixar els ous, destrueixen els brots per dins. Els paràsits, que penetren en el gruix de la tija, s’alimenten i es desenvolupen. Així, tard o d’hora, arriben al nucli de la planta.

Amb l’inici de la primavera, l’eruga surt al món, fa cries i dóna vida a una nova generació. Una nova papallona apareix ja al juny, quan la temperatura mitjana de l’aire supera els 15 º.

L'insecte roman actiu durant 40-42 dies, i el cicle de vida és de dos anys.

estoig de vidre de grosella

Signes d’infecció d’un arbust fruiter

Les branques que han estat afectades per la cassola de vidre són gairebé impossibles de distingir d’una planta sana el primer any, però es pot notar que les fulles i les baies comencen a encongir-se. És per aquesta raó que la plaga és difícil de detectar en les primeres etapes de la seva aparició.

Les branques danyades comencen a ofegar-se i assecar-se activament al final de la floració o en el moment en què es comencen a formar baies (durant l'alimentació activa de les erugues més velles). És fàcil notar aquestes lesions només durant el període en què les fulles comencen a florir la propera primavera (sobretot en contrast amb les plantes sanes).

Si comenceu a collir branques seques, en els talls es marquen forats foscos amb parets negres.Tallant una branca longitudinalment, podeu veure un passatge que s’omple d’excrements d’eruga, o fins i tot la pròpia eruga.

plaga menja

Quin és el perill d'una caixa de vidre per a groselles

Les gotes de vidre, un paràsit al Carril Mitjà, poden danyar fins a un 50% de les branques de plantes de grosella negra i fins a un 30% (de vegades fins a un 47%) de blanc i vermell. El grau de dany depèn de les condicions climàtiques de la regió.

Com desfer-se d’una papallona?

La dificultat de lluitar contra la plaga es deu al fet que el vidre paràsit al cultiu de manera que el seu cicle de vida surti fora de la vista, és a dir, dins de les branques de la grosella. Per tant, per regla general, la lluita contra els vidres de grosella inclou un conjunt d’activitats, en particular:

 1. L’ús de productes biològics, pesticides.
 2. Mètodes tradicionals.
 3. Utilitzant les tècniques de l’agricultura ecològica.
 4. Mesures préventives.

A més, es proposa aprofundir en cada tipus d'esdeveniment.

exterminador de papallones

Protecció biològica

Per protegir les groselles d’una plaga com el vidre, es recomana l’ús de preparacions biològiques, que són suspensions aquoses de nematodes. S'inclouen eines com Nemabakt i Antonem-F, que s'utilitzen per processar talls de grosella just abans de plantar-se al sòl. Per fer-ho, els talls s’han de col·locar en sorra humida amb la preparació durant tres dies, i la temperatura ambient ha de ser de +25 º, i la humitat de la sorra ha de ser del 20%.

Antonem-F també s'utilitza per regar els arbustos de grosella en el moment en què els cabdells comencen a florir. El consum mitjà de líquid és de 200 mil·lilitres per planta arbustiva.

fulla enrotllada

Drogues especialitzades

Lamentablement, l’ús de preparacions exclusivament biològiques contra plagues no és una mesura suficient, per tant l’ús de pesticides continua sent pràcticament inevitable. Entre aquests fons, drogues com Kinmiks, Kapbofoc, Iskra, Kemifos, Fufanon i Trichlormetaphos s'han demostrat del millor costat.

Maneres populars i contrastades

Per desfer-se del got, també recorren a mètodes populars. Per exemple, cultius com les cebes, les calèndules, els alls, les calèndules i altres es planten entre les fileres de groselles com a element dissuasiu contra una plaga. També és adient plantar una maduixa o un nasturti. Tot i així, també hi ha cultius que, per contra, són capaços d’atraure cristalleria, per exemple, la cirera d’aus.

En un moment en què les papallones comencen a moure’s activament, es col·loca un recipient amb sorra entre els arbustos de les plantes, que es remullen en querosè. A més, un bon mètode és el de processar groselles amb qualsevol infusió que tingui un fort aroma. Pot ser agulles, guineu, closques de ceba, tansy i altres.

repelent d'insectes

Aquestes olors tenen la capacitat de desorientar fins a cert punt les plagues.

Termes i normes de tractament

Cal ruixar els arbustos amb l’aparició de les primeres fulles. Es considera un moment adequat, ja que durant aquest període comencen a aparèixer erugues, que es mantenen a la superfície de les tiges. És en aquest període quan es pot destruir la caixa de vidre de la manera més eficient possible.

Els arbusts de grosella estan subjectes a un ruixat exhaustiu amb una o altra preparació. Així doncs, per a cada planta es gasta 1-1,5 litres de solució.

olors de calèndules

Freqüència dels procediments

A la primavera, abans que els brots comencin a florir, s’han de podar branques negres, seques i congelades, que es realitzen a l’arrel perquè no quedi cànem. També s’eliminen aquells brots que hi ha sota el matoll a terra. És important no perjudicar les parts sanes del matoll.

Més a prop de l’hivern, realitzen podes sanitàries de groselles.El matoll s’aprima, perdent així els brots subdesenvolupats o assecats. Totes les llesques s’han de tractar amb vernís de jardí o pasta especial.

ruixar líquids

Pel que fa al tractament preventiu amb insecticides, es realitza després de l’aparició de la calor. La majoria dels jardiners amb experiència prefereixen Entonem-F. El processament es produeix abans de l’aparició de les fulles i fins que comença a formar-se l’ovari. Si cal, el procediment es repeteix dues setmanes després. Tan aviat com la neu es fon, la terra es deixa anar, esquitxada de mostassa seca, freixe o wormwood.

El tractament químic es repeteix abans del període hivernal. Així mateix, per a la immunitat, l’alimentació de primavera i tardor es realitza amb substàncies minerals o orgàniques.

destrucció de cucs

Varietats resistents

Fins ara, malauradament, els criadors no han desenvolupat varietats que tinguessin resistència absoluta a una plaga com el vidre. Tot i això, hi ha espècies amb un cert nivell de resistència.

Grosella negra

Varietats de grosella negra que poden resistir la plaga:

 1. Vigorós.
 2. Resident d’estiu.
 3. Sechenskaya-2.
 4. Perun.

grosella resident d'estiu

grosella vermella

Varietats de grosella vermella que solen resistir la plaga:

 1. Primer dolç.
 2. Natalie.
 3. Jonker Tets.

primerenc dolç

Accions preventives

En comprar plantetes de grosella, cal examinar-les detingudament per detectar malalties o danys evidents. En particular, es presta una atenció especial al nucli dels brots.

La propera mesura preventiva és plantar al costat del grosell gran, que espantarà els vidres de la planta. Per cert, el saüc és capaç d’espantar moltes altres plagues.

Com a part de la prevenció, no perjudicarà la plantació de verdures (alls o cebes), així com de certes flors (calèndula, calèndules). Totes aquestes plantes es planten directament entre els arbustos de grosella. L’olor dels conreus no permetrà que la plaga trobi arbustos de fruita i baies, respectivament, no podrà reproduir descendència en ells que representin una amenaça per a la futura collita.

Ressenyes
 1. Alexandre Petrovich
  4.04.2020 05:36

  Es va escriure una mica estúpidament, amb retrocés del tema, amb errors. Per exemple, al començament de l’article s’indica que la bola de vidre posa 50 ous, de 70 mm de mida. No hi ha termes clars per processar amb agents químics: quan i amb què es pot tractar abans de la floració, durant la floració durant la maduració, després de la collita.

  Respondre
  • administrador
   4.04.2020 14:02

   Bon dia!
   De tota la varietat de productes químics existents per combatre el vidre (Karbofos, Fufanon, Iskra M, Kinmiks i altres), Karbofos és universal. El processament es realitza abans de la maduració de les baies, en tres etapes. L’inici de la primera és a la primavera, quan apareixen les fulles. El desfasament entre etapes és de 2 setmanes. El mateix producte químic es pot polvoritzar amb groselles després de la recol·lecció de baies.

   Respondre
 2. Marina
  6.06.2020 10:29

  Estem molt malament amb grosella negra. Floreix, però després no hi ha baies, van pensar que s’estava colant la gelada i, després, en podar, van veure un nucli negre, el van tallar a l’arrel, el van processar, van comprar nous planters. Va canviar de lloc. Aquí hi ha què fer en aquests casos?

  Respondre
  • administrador
   6.06.2020 11:52

   Bon dia! Si esteu 100% segurs que els arbustos no estan congelats, sinó que estan afectats per les plagues, utilitzeu els mètodes de control adequats. Es tracta de productes biològics, química, tecnologia agrícola, mètodes populars i prevenció. Abans de plantar esqueixos, utilitzeu "Nemabact", "Antonem-F".Tracteu les plantes madures amb Kinmiks, Kapbofos, Iskra, Kemifos, Fufanon, Trichlormetaphos. És bo plantar al costat de la saüc, els alls.

   Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa