12 receptes senzilles per fer russula adobada per l'hivern a casa

Hi ha una gran varietat d’opinions sobre el gust de la russula. Hi ha qui creu que no paga la pena gastar aliments i energia en cuinar aquest tipus de bolets, perquè, al final, continuaran sent sense gust. Altres insisteixen que les russules són un tracte incomparable. Aquests bolets es preparen de qualsevol forma: es pot bullir, fregir amb ceba o escabetx. Els coneixedors tracten aquest darrer mètode amb més ardència. A continuació, veurem com cuinar la russula adobada per a l’hivern amb diverses receptes.

Varietats i propietats útils dels bolets

Una persona que sap molt sobre els bolets pot distingir fàcilment la russula comestible de la no comestible. Per a aquells que tinguin dubtes del seu coneixement o no puguin determinar en cap cas la idoneïtat del bolet per cuinar, són les varietats de russula que es poden menjar:

receptes de cuina

 1. Grau d’alimentació: té una tapa marró cremosa, també pot estar present una tonalitat rosada, hi ha notes de gust. El diàmetre de la tapa no pot superar els 9 centímetres. En condicions d’humitat elevada, es torna lleugerament enganxosa.
 2. Verd: té, respectivament, tonalitats verdoses, la tapa és molt més gran que el diàmetre de la subespècie anterior i pot arribar als 15 centímetres.
 3. Sòlid: té un color marró profund i una tapa gairebé plana.
 4. Verd blau: l’aspecte segueix el seu nom. A més, les plaques presenten una característica especial: flexibilitat augmentada.
 5. Pantà: el color és proper al color de Borgonya i el barret s’assembla a una campana lleugerament oberta.
 6. Esvaït: té una paleta de tons que van des del taronja fins al vermell. Hàbitat: bosc de coníferes.
 7. Groc clar: es pot distingir per una tapa esfèrica.

Si trobeu un bolet al bosc i no recordeu el seu nom, podeu determinar-ne l’edibilitat pel color: la presència de blau i verd indica un gust dolç de fruita dolça i la presència de tons vermells indicaran la punyència.

determinar l’edibilitat

Tot i que els bolets s’anomenen "russula", no es recomana utilitzar-los crus. Però no haureu d’esperar gaire per salar-lo: l’endemà els bolets salats estan preparats per al seu ús.

Russula, malgrat la seva àmplia distribució, conté molts oligoelements útils. Inclouen fibra dietètica, vitamines i oligoelements importants per netejar els intestins. El contingut baix en calories permetrà l’ús de bolets en la dieta.

menjar bolets

A més, hi ha un enzim especial en la composició química: la russulina, que és capaç de quallar molt activament la llet: només calen mig gram de la substància per cada 100 litres de llet; el procés de quallat es farà en només 30 minuts.

Preparació de russula per a escabetx

La preparació dels bolets és molt important. En aquesta fase, el treball s’ha de fer amb promptitud, ja que al cap d’unes hores de retard veureu gorres enfosquides i, al cap de 24 hores, els bolets poden esdevenir no comestibles. És molt fàcil preparar bolets a casa. Així doncs, la seqüència d’accions:

russula per a escabetx

 1. Ordeneu els bolets: sencers: en un recipient, malmès o cuc, en un altre.
 2. Les restes adherides en forma d’herba seca, s’han de netejar les fulles, s’ha de rentar minuciosament el material primari en un tamís.
 3. Traieu la pel·lícula de la tapa dels bolets mitjançant una eina de tall formada per una fulla i un mànec.
 4. Poseu les matèries primeres resultants en un recipient alt, aboqueu-hi aigua bullent, sal, poseu-ho al foc.
 5. Després que l'aigua bulli, traieu l'escuma, espereu uns 10 minuts i tireu-hi l'aigua.
 6. El procés s’ha de repetir 2 vegades més. Després d’això, col·loqueu els bolets en un colador i espereu que s’escorri l’aigua.

L’última variant de la digestió triga una estona, és preferida per les mestresses de casa, que compten cada minut. No obstant això, els recol·lectors amb bolets experimentats prefereixen el segon mètode: el remull. Consisteix a col·locar els bolets en aigua salada (quantitat segons la recepta), deixant-ho cinc hores, després esbandida.

material primari

Important! La primera opció és molt atractiva per la seva ràpida preparació, però el seu desavantatge és la manca de cruixit dels bolets acabats.

Opcions per collir bolets per a l’hivern

Hi ha moltes maneres de preparar aquesta delicadesa, però les millors es recullen a continuació.

cuina ràpida

Recepta clàssica

El mètode clàssic de blanqueig provat per temps. Aquesta recepta sempre s’obté, el gust és senzillament sorprenent.

Ingredients:

 1. Russula - 5 quilograms.
 2. Aigua - 2 litres.
 3. Vinagre de taula: 750 mil·lilitres.
 4. Sucre - 25 grams.
 5. Sal - 3 cullerades.
 6. Fulla de llorer - 10 peces.
 7. Pebre negre (pèsol): 20 peces.
 8. Cloves al gust.

Recepta clàssica

El procediment d'adobament durarà uns 30 minuts. Bulliu aigua, sal, sucre, afegiu-hi espècies. Coure uns 6 minuts. Seguit allà - vinagre i bolets, deixar bullir i esperar 10 minuts més. Mentrestant, podeu començar a preparar les llaunes.

A continuació, heu de tirar els bolets sobre les gerres, afegir la solució i tapar.

Mètode calent amb vinagre en gerres

Les contusions escabetxades segons aquesta recepta tenen un gust proper al clàssic i un agradable cruixit. No és del tot difícil preparar-los i trigareu una estona.

bullir l'aigua

Per 1 quilogram de russula necessitem:

 1. Aigua - 0,5 litres.
 • Essència acètica (30%) - 0,05 litres.
 • Sucre - 0,5 culleradeta.
 • Sal - 1 cullerada.
 • Fulla de llorer - 2 peces.
 • Anet - 2 branques.
 • Cloves - 2-3 coses.
 • Allspice (pèsols) - 15 peces.

Els bolets s’han de preparar acuradament, nets, nets, rentats.

Aboquem els bolets en un recipient, l’omplim d’aigua i hi salem. Estem esperant una ebullició, després apareixerà una escuma blanca. Després d’això, aboqueu tota la massa en un tamís, substituïu-la per una aixeta oberta i espereu uns minuts perquè el líquid s’escorri.

Essència de vinagre

Per ara, centrem-nos en l’adob. Aboqueu sucre, sal, lavrushka, pebre i grans a l'aigua. Remeneu de tant en tant, deixeu-ho bullir, després traslladeu els bolets al recipient.

Coure fins que els bolets s’instal·lin al fons. Quan això passi, s’han d’afegir els ingredients restants. Estem esperant que el líquid torni a bullir i podem tirar els bolets per sobre dels flascons. Deixeu bullir el líquid en aquest moment. Després d’haver sortit tot, aboqueu-hi el líquid, sempre fins al coll. Tot es pot fusionar.

atenció a l’adob

Adobat amb picant de rave picant

Els aficionats a les delícies no estàndard apreciaran definitivament els bolets segons aquesta recepta.Semblen ser molt curiosos.

Ingredients:

 1. Bolets: 2,3 quilograms.
 2. Aigua - 1,8 litres.
 3. Vinagre de vi (taula) - 3 cullerades.
 4. Arrel de rave crua - 1 peça (mitjana).
 5. Sal - 1,5 cullerades.
 6. Sucre - 2 culleradetes.
 7. Pebre negre (pèsol): 13 peces.
 8. All - 4 dents.

Primer hauríeu de coure l’all i el rave de rave. El primer s'ha de picar amb plats, el segon, amb tres ratllades. Transferim a gerres esterilitzades. A continuació, preparem l’adob.

més aviat peculiar

Aboqueu aigua en un recipient, afegiu-hi sal, sucre, pebre, vinagre. Espereu fins que la marinada bulli i afegiu els bolets. Espereu 15 minuts i després ordeneu-les en gerres de vidre. Aboqueu la marinada i enrotlleu-la.

Amb l’addició de cebes

Per 1 quilogram de bolets necessitem:

 • sal - 1 cullerada;
 • aigua - 2,5 litres;
 • cebes - unes 10 peces, segons la mida;
 • sucre - 0,5 culleradeta;
 • vinagre de taula - 150 mil·lilitres;

trossejar-les a plaques

Condiments:

 • claus - 6 peces;
 • fulla de llorer - 2-3 peces;
 • allspice - 5 peces.

Un treball important per determinar quin serà el gust dels bolets és el treball preparatori. Les contusions que tinguin tons vermells s’han de bullir a l’aigua amb l’addició de sal, les altres varietats s’han de bullir al seu propi suc, passar per un tamís.

A continuació, ompliu un recipient profund amb aigua, sal, sucre, afegiu-hi espècies, la meitat de les cebes senceres. Bulliu aigua, afegiu vinagre, moveu els bolets. Mantenir al foc 5 minuts i després afegir la segona meitat de la ceba (en anelles). Després d'això, heu de treure la russula del foc, agafar-les i traslladar-les a gerres preesterilitzades de mig litre. Bulliu el líquid a la cuina durant uns 10-15 minuts més, aboqueu-les en gerres, enrotlleu-les.

gust de bolets

En una adobada picant

Una opció per a aquells que ja han provat moltes receptes i desitgen noves sensacions. Els bolets tenen un aroma apetitós fort, al gust: una tonalitat picant, lleugerament afilada.

Ingredients:

 1. Bolets: 2,2 quilograms.
 2. Aigua - 2 litres.
 3. Anet - 6 branques.
 4. All - 6 dents.
 5. Fulles de grosella - 4 trossos.
 6. Arrel de rave: 2 centímetres.
 7. Sal - 45 grams.
 8. Sucre - 10 grams.
 9. Pebre negre (pèsols) - 10 peces.
 • Esència acètica - 20 mil·lilitres.

noves sensacions

Per a una quantitat determinada d’ingredients, necessitareu 5 llaunes de 0,5 litres. S'han de col·locar tots els ingredients. Bulliu els bolets, poseu-los en gerres, sense arribar al coll de 3-4 centímetres. Bulliu el líquid, la sal i el sucre, deixeu-ho durant 10 minuts. Afegiu-hi l’essència de vinagre, remeneu bé.

Després de treure-ho del foc, aboqueu-hi aigua sobre les gerres i el líquid ha de cobrir completament els bolets. Segellat amunt

descompondre tots els ingredients

Via ràpida

Per a aquells que no tinguin gaire temps, però també vulgueu fer festa amb deliciosos bolets adobats a l’hivern, hi ha una recepta senzilla i ràpida. Aquest producte és bo perquè no cal conservar-lo un parell de mesos perquè adquireixi el gust desitjat. Amb aquesta recepta, podeu servir bolets a la taula familiar en qüestió d’hores. La preparació d’aquests bolets serà rellevant si s’espera una festa al vespre.

Aquí és el que necessitem:

 1. Russula - 1-2 quilograms.
 2. Cebes - 1 peça.
 3. Sal - 0,5 culleradeta.
 4. Vinagre de taula - 2 cullerades.
 5. Pebre negre (mòlt) - 0,2 culleradeta.
 6. Oli de gira-sol - 3 cullerades.

Via ràpida

Per tant, primer heu de començar a preparar els bolets: esbandiu en aigua, peleu-los, bulliu-ho. Mentre surten els bolets, tallem la ceba a mitges anelles o anelles, segons ens agradi. Moveu els bolets cuits a un recipient amb aigua bullent, poseu-hi tots els altres productes. Deixeu-los sota la tapa almenys un parell d’hores, remeneu-ho diverses vegades durant aquest temps.

Ja està, els bolets ja estan a punt. És interessant servir tant amb les cebes, que estaven a la paella, com amb les acabades de picar, salpebreu amb vinagre i oli de gira-sol per millorar el gust.

aigua bullint

Mètodes d'emmagatzematge del producte acabat

Aquí, sembla, la feina està feta, ara espereu fins a l’hivern i gaudiu dels resultats. Però, en realitat, si no seguiu les simples regles per guardar gerres vitrioses, podeu quedar-vos sense llaminadures: es cobriran amb motlle o els fongs simplement començaran a podrir-se.

A continuació, es mostren algunes regles, seguint les quals desareu el producte acabat.

Els bolets s’emmagatzemen millor en zones fresques com un soterrani o un armari. Cal triar una habitació ben ventilada i tancada de la llum. Per a aquells que no disposin d’aquestes habitacions s’utilitza un nevera. A una temperatura de 3-6 graus centígrads, els bolets només s’emmagatzemen fins a 8 mesos, excepte els que contenen oli de gira-sol, augmenta la vida útil fins a un any.

producte final

La correcta tècnica de tancament de les llaunes garanteix que les espores de motlle no puguin quedar sota la tapa. En aquest tema, és molt important que la marinada cobreixi completament els bolets i estigui fins al coll.

Per a una major fiabilitat, es recomana comprovar el bloqueig com a mínim una vegada al mes. En cas que aparegui el motlle, no us desespereu! Retireu els bolets danyats, esbandiu en un tamís amb molta aigua bullent. Aleshores, haureu de fer una adob d’acord amb una recepta idèntica, bulliu-hi la russula i, tot seguit, torneu-la a rodar en gerres esterilitzades.

motlle sota la coberta

Ressenyes
 1. Tatiana Anisimova, Blagoveshchensk.
  8.08.2020 07:47

  Consells magnífics, el més important senzill! Gràcies!

  Respondre
  • administrador
   8.08.2020 12:47

   Bon dia!
   Moltes gràcies pel bon comentari, sempre estem encantats d’ajudar-vos!
   Si teniu dubtes, escriviu, sempre estem en contacte.

   Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa