Per què de vegades els conills es piquen les potes posteriors i com s’eliminen les causes

Les reaccions de comportament són la manifestació de l’activitat dels animals per l’acció de qualsevol factor ambiental. Per entendre per què el conill es colpeja fortament amb les potes posteriors, cal observar la mascota durant algun temps. Només així serà possible "desxifrar" el comportament del conill i comprendre quines situacions provoquen la manifestació d'aquest comportament.

Avís de perill

Alguns dels factors molestos són els sons forts i incomprensibles, un canvi sobtat de l’entorn, quan l’animal sent perill per a la vida. Els conills poden reaccionar d'aquesta manera en diferents moments del dia, en una gàbia o a peu. Tan aviat com l’animal té sensació de perill, comença a picar amb les potes.

Un conill pot reaccionar de manera similar al procés d’aparellament, ja que es col·loca en una gàbia amb un mascle. La femella pot percebre passar de la gàbia a la gàbia com una situació perillosa, per tant, truca amb les potes posteriors. Si el conill mostra agressió, es recomana tornar-la a la gàbia “autòctona” i intentar tornar a aparellar-se en 1-2 dies.

Irritació

Els motius d’insatisfacció o irritació poden variar. Els propietaris tenen en compte que les mascotes sovint els animals de companyia es piquen les potes en les situacions següents:

  • substituir l’antiga gàbia per una de nova;
  • fins i tot un petit canvi a l’habitació irrita l’animal. Al cap i a la fi, necessita adaptar-se a la situació.
  • La mascota es pot molestar quan es treu fora de la gàbia per netejar-la dins de l'estructura. La millor solució és netejar la gàbia quan la mascota surt a passejar.

Es creu que les orelles són més actives al matí o al vespre. Tanmateix, si hi ha una font d’irritació constant, el conill es colpejarà a les potes posteriors tant durant el dia com a la nit.

Com s’expressa un conill?

Amb irritació severa, les orelles comencen a comportar-se força agressivament. A més, les reaccions en animals poden diferir. Alguns individus trepitgen les potes posteriors o pugen, salten de costat o fugeixen. En aquest cas, no cal perseguir-los.

Opinió dels experts
Zarechny Maxim Valerievich
Agrònom amb 12 anys d’experiència. El nostre millor expert en cases rurals d’estiu.
Per facilitar la restauració de la seguretat, hi ha diverses caixes de cartró a la sala.

Una manifestació extrema d’agressió: l’animal es nega a caminar de mans, mossega. La millor manera de calmar l’oïda és oferir-li una delícia. Si l’alerta persisteix, el millor és deixar a la mascota peluda sola per donar-li temps per calmar-se.

dos conills

Comunicació amb humans i altres conills

Els conills sovint reaccionen davant de situacions o estímuls donant un cop de puny a les potes posteriors, saltant i sons inusuals.És important "llegir" correctament el comportament de la mascota per ajudar-lo a acostumar-se ràpidament a la nova habitació o ensenyar-lo a comunicar-se amb altres animals. Podeu eliminar l’agressió o la irritació de diferents maneres:

  • Situeu la vostra mascota en un lloc tranquil i tranquil a l’interior;
  • la construcció d’un volari espaiós permetrà que l’oïda camine lliurement en qualsevol moment del dia;
  • la millor opció de comunicació és ajupir-se de l'animal en lloc d'aixecar-lo per subjectar-lo als braços.

Si es mantenen altres conills a l’apartament, és important assegurar-se que el nouvingut no s’ofengui quan es reuneixi. A més, de vegades la femella es colpeja amb les potes quan es planta a la gàbia del mascle per a l’aparellament. Per solucionar la situació, es recomana ajornar el procés d’aparellament durant uns dies (o el conill és seleccionat un altre soci).

Els conills de conill no solen manifestar agressió ni irritació. Per prevenir aquest comportament, cal conèixer les raons que provoquen aquestes reaccions. També és important poder eliminar correctament manifestacions de por, agressió, por.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa