Descripció de galls de raça de bronze i el seu cultiu a casa

Els galls de bronze són broilers. La seva característica és un plomatge brillant i fosc amb una brillantor metàl·lica. Els agricultors apreciaven els galls de bronze per la seva elevada producció de carn i ous. Amb una dieta equilibrada, l’augment mitjà de pes al mes és d’1,5-2 quilograms. Hi ha dues varietats que difereixen en les característiques del seu cultiu.

L’origen de la raça

Els galls de bronze van ser criats per primera vegada al segle XX als Estats Units, i és per això que se'ls anomena de pit ampli americà. La selecció utilitzava gall d'indi africà i norfolquí. Els criadors tenien la tasca de desenvolupar una raça productiva per a la cria industrial. Van triomfar: els galls de bronze nord-americans augmenten bé, la raça es caracteritza per una elevada producció d’ous. Però les aus només són adequades per a habitatges interiors.


Els criadors nacionals van continuar la tasca dels seus col·legues nord-americans i van millorar la raça. Al Caucas nord, van aparèixer galls de bronze, adaptats per al cultiu de pastures. Els híbrids més grans i primerencs de la raça de bronze local i nord-americana van participar en la selecció.

Opinió dels experts
Zarechny Maxim Valerievich
Agrònom amb 12 anys d’experiència. El nostre millor expert en cases rurals d’estiu.
Entre els èxits de la cria russa hi ha els galls dindi del Caucas del Nord amb plomatge de bronze. La raça es va registrar el 1956 i es va distribuir a Àsia Central i al sud de Rússia.

Descripció de galls de bronze

El seu plomatge es distingeixen els galls de pit ample americans:

 • al coll - una ombra de bronze brillant;
 • a la part posterior: un color similar, amb una franja transversa negra al final de cada ploma;
 • al pit - bronze fosc;
 • als costats - negre amb una brillantor de bronze;
 • a les espatlles - amb un tint verdós;
 • ales - marró fosc, amb ratlles blanques i grises a través;
 • unitat de cua - negra, amb ratlles clares i vora.

El cos gran i gruixut de galls de pit ample de bronze està sostingut per potes fortes. L’edat de les aus està determinada pel color de les potes: negre - en animals joves, corporal clar, rosat - en ocells madurs i vells. La part sense batre del cap està coberta de creixents de corall blanc. El bec creix un llarg creixement nasal.

El plomatge de galls de caucàsia del nord presenta tons verds més brillants. Les plomes del cos són brillants i la cua mat.

Les diferències externes entre els galls domèstics també inclouen:

 • cos allargat, en expansió cap a l'estèrnum;
 • pit menys massiu;
 • creix de corall vermell al cap.

Comuns a l’aparició de les races nord-americanes i del nord del Caucàsic són un cos massís ampli i un cap petit, ales llargues i una cua en forma de ventall. Una característica interessant de la varietat domèstica és que els creixents vermells es tornen blaus quan els ocells estan alarmats.

característiques generals

Els galls de bronze són una raça càrnia molt productiva.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

La taxa de pujada de pes de les varietats es mostra a la taula següent de pes:

EdatPes en quilograms
AmericàCaucas nord
3 mesos4,44
4 mesos6,65
9 mesos11-208-18

Els ocells alimentats amb aus tenen un pes de fins a trenta quilograms. Els galls a les llars privades rarament aconsegueixen el seu pes màxim. Els mascles adults superen les dones en 10 quilograms. Els galls de bronze posen 55-70 ous per temporada. La taxa de supervivència dels galls és del 70 per cent. La fertilitat dels ous és del 90 per cent. Les femelles comencen a precipitar-se a partir dels nou mesos.

Principals aspectes positius i negatius

Beneficis de les races de galls de bronze:

 • alta productivitat de carn;
 • bona producció d’ous;
 • forta immunitat;
 • maduresa primerenca;
 • elevada taxa de supervivència dels pollets;
 • contingut sense pretensions.

Desavantatges:

 • sensibilitat als corrents i humitat;
 • les aus guanyen molt pes si s’alimenten adequadament;
 • una dieta desequilibrada condueix a deformacions de les potes en els pollets.

Cal distingir entre els galls nord-americans i els caucàsics del nord, ja que els primers no es poden mantenir en pasturatge lliure. Les aus de la varietat domèstica guanyen menys pes. El gall dindi de la casta de bronze ampli de pit després de la matança sembla poc representable a causa del plomatge negre.

Normes per guardar i tenir cura dels ocells

Els galls de bronze de varietats estrangeres i domèstiques requereixen aproximadament les mateixes condicions de detenció. Les diferències es relacionen amb l’arranjament de l’aviram. Els galls de pit ampli americans es conserven sense caminar, per la qual cosa s’ha de proporcionar un sistema de ventilació a l’habitació.

Construcció d'edificis

Condicions òptimes de la casa:

 • temperatura de +17 graus i superior;
 • humitat baixa;
 • il·luminació natural i artificial

El cultiu de casa amb èxit depèn del càlcul correcte de la mida de l’habitació. Al engreix, es col·loquen quatre pollets de tres mesos o dos adults sobre un metre quadrat. Com establir una casa d’aviram:

 • parets a construir de maó i aïllades de l’interior per aglomerat;
 • tanca amb cura les esquerdes;
 • poseu el terra de baix nivell;
 • instal·lar campanes i calefacció;
 • equipar nius per a gallines de cria.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

El terra de la casa està cobert amb una gruixuda capa de torba, palla, fenc o serradura. La fullaraca es deixa anar cada dia i es canvia cada 10 dies. Malgrat el gran pes, cal establir perxes per a galls. Per eliminar convenientment els excrement, es col·loquen palets sota les perxes. La durada de les hores del dia per a una alta productivitat de galls és de 14 hores. Per tant, cal instal·lar làmpades per a una il·luminació addicional de la casa a l’hivern.

Instal·lació d'alimentadors i bevedors

Els menjadors d'acer inoxidable s'utilitzen per alimentar galls de bronze. Estan penjats al centre de l’habitació perquè puguin aparèixer tots els ocells. Es prenen plats separats per menjar sec i humit. S'eliminen les restes i es renten els alimentadors. Els bevedors de buit s’instal·len per a galls i bevedors de copes per a aus adultes. Els bevedors de mugrons es consideren els més higiènics.

Zona a peu

Els ocells interiors estan equipats amb un pàdel caminant. Des del local feu una sortida a la zona vallada a la fresca. La terra està sembrada amb herba. Els galls es poden caminar durant una hora al dia. També per a les aus posen recipients amb cendra per banyar-se. A l'estiu, els galls del nord del Caucàs poden conrear-se al pasturatge: durant el dia es poden deixar anar a la gespa amb herbes de camp, i al vespre, poden ser traslladats a l'aviram.

Com alimentar els galls de bronze?

Les explotacions avícoles practiquen un conreu intensiu en pinsos compostos.La mescla preparada conté cereals, verdures, vitamines i estimulants, que proporcionen un equilibri òptim de substàncies al cos i un augment ràpid de pes. Quan cultiven galls de bronze per necessitats personals, els criadors preparen de forma independent una barreja de pinsos a partir de cereals. Cal afegir herbes i verdures fresques a la dieta. La part principal és la proteïna, que es troba en els concentrats de cereals. Les aus de corral obtenen fibra i vitamines a partir de plantes i verdures.

El menjar humit es prepara per a aus de gall dindi: els grans i les verdures s’amassen en brou de carn o peix.

Nutrició bovina jove:

 • 1-2 dies: ous bullits aixafats, formatge cottage baix en greixos, farina de civada petita;
 • 3-10 dies - trèvol picat i alfals, ortigues escaldades;
 • 11-30 dies - s’afegeix gra triturat en lloc d’ous; començar amb dos grams per individu i augmentar fins a trenta grams per un mes d’edat.

Al segon mes de vida, els galls es donen 5 grams de pastís al dia. També creixen pollets com les plomes de ceba verda. Les aus de Turquia beuen mig litre d’aigua al dia. A partir del desè dia després del part, es permet als animals joves beure una feble solució de manganès dues vegades per setmana per prevenir malalties intestinals. Els ocells adults de Turquia i adults s’alimenten tres vegades al dia, i les gallines ponedores quatre vegades. Donen barreges humides al matí, i mescles seques a la tarda i al vespre.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

Dieta per a galls madurs:

 • ordi;
 • blat;
 • blat de moro;
 • àpat de gira-sol;
 • pèsols;
 • verdures picades bullides: patates, pastanagues, remolatxes;
 • segó de blat;
 • alimentar el llevat;
 • farina de carn i ossos;
 • arròs i civada.

El farratge verd substituirà l’ensilació a l’hivern. El guix i la sal s'utilitzen com a additius minerals. Els galls de bronze, com qualsevol aviram, necessiten partícules sòlides per a la digestió: grava fina, closques d'ous aixafades o closques.

Subtilitats de cria

A les explotacions petites, es mantenen les aus juntes, hi ha un mascle per a 15 femelles. A les grans explotacions avícoles, els pollets es crien junts fins a la sisena setmana de vida i després s’ordenen per sexe. Quan es mantenen junts, els mascles grans comencen les baralles.

Els galls de mida mitjana són escollits productors, ja que un mascle massa pesat pot aixafar una femella. A les explotacions avícoles, la fertilització es realitza artificialment. A la raça es criaven els galls del pit cauc nord-americà i nord-americà. El període productiu de cria de galls és de 4 anys. Els galls de bronze tenen una maduració molt primerenca. Però amb una il·luminació constant, la producció d’ous es produeix 1,5 mesos abans. Les femelles ponen ous 5-9 mesos a l'any. El pes d’un ou de gall dindi és de 90-100 grams.

Els galls incuben els seus propis embragatges i posen ous d'ànecs i gallines. L’instint d’eclosió es desenvolupa millor en gallines de dos anys. Els pollets eclosionen 28 dies després de la formació d'embragatge. És difícil que les aus de gallines del gall dindi acabin de passar per la closca. Per tant, heu de tallar acuradament les peces al lloc del xip. Els pollets eclosionats es planten amb la gallina criada. Els galls cuiden la descendència durant un mes: els escalfen, els ensenyen a caminar i a menjar.

Matança d'ocells

Els galls de bronze es sacrificen als 4 mesos i els galls als 5-6 mesos. L'engreix i el manteniment posteriors no compensen. La preparació de les aus per a la matança també es determina en funció del pes corporal. El pes òptim és de 12 quilograms. Però normalment es guien per l’edat, ja que hi ha la possibilitat que el gall dindi guanyi més pes. Més tard, el guany massiu s’atura. Les aus mengen més menjar, però no es fan pesades.

bronze de gall dindi

Malalties i el seu tractament

Les races de gallines de bronze tenen una gran immunitat. Però si no es segueixen les normes d’higiene a l’aviram, una dieta desequilibrada i l’absència de vacunacions, les aus esdevenen vulnerables a les infeccions.

Malalties comunes:

 • la tuberculosi: portada per insectes que xuclen la sang, condueix a la mort del bestiar, fa que la carn i els ous siguin inadequats per a la venda;
 • micoplasmosi: una infecció fúngica de les vies respiratòries es desenvolupa a les aus com a conseqüència de la gran humitat de la casa, que s’alimenta de verdures i grans espatllats i es tracta amb antibiòtics;
 • La verola és una malaltia incurable de la pell, es transmet d’ocells malalts a uns sans, pot destruir completament el bestiar;
 • coccidiosi: infecció bacteriana transmesa a través d’aigua, aliments i excrement;
 • el tifus, que també es transmet des d’ocells malalts, es tracta amb antibiòtics a la fase inicial;
 • histomoniasi: transmesa a galls provinents de gallines, oques per contacte amb les aus o establint-se en una avicultura sense tractament antisèptic previ.

La malaltia més comuna que es presenta en tot tipus d’aviram és la infecció parasitària. Els galls s’infecten amb cucs a través de l’aigua dels embassaments, l’herba de les zones pantanoses.

Com a resultat d'una alimentació inadequada, els galls desenvolupen deficiència de vitamines i enteritis. La manca d’aire fresc i llum a l’habitació provoca una manca de vitamina D. Per tant, fins i tot quan es conserva a l’interior, s’ha de deixar els ocells per a un curt passeig.

Sense vitamina A, els galls es debiliten i perden plomes. Per reomplir la substància, cal afegir pastanagues a la dieta. Per a la prevenció de deficiències de vitamines, s’afegeixen additius minerals preparats: premixes a l’alimentació per a pollets i aus adultes.

Els ocells no saludables presenten els símptomes següents:

 • falta de gana;
 • diarrea amb impureses verdes o vermelles;
 • apatia;
 • disminució de la producció d’ous;
 • augment de temperatura;
 • secreció mucosa del nas, ulls;
 • respiració treballada.

Els malalts són extirpats i es diu un veterinari. No es recomana tractar les aus pel vostre compte, ja que això pot provocar un brot de malaltia perillosa. Les infeccions bacterianes es desenvolupen ràpidament i presenten símptomes similars. Un veterinari pot determinar amb precisió la malaltia. Si es troba tifoide, verola o tuberculosi, caldrà destruir les aus malaltes i mantenir la resta del bestiar en quarantena. Per prevenir infeccions, les parets de la casa estan cobertes de calç escorreguda i els plats es tracten amb agents antibacterianos un cop al mes.

No hi ha res, siguis el primer a deixar-ho
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa