Com assecar adequadament l’all d’hivern després d’excavar-lo i on guardar-lo?

Alls d’hivern: un cultiu finíssim, la collita es retira al juliol. Per tant, com guardar alls d’hivern fins a la primavera és una pregunta molt popular i encara no ha rebut una resposta exhaustiva. La majoria dels caps abans d’aquest període, si s’emmagatzemen de forma inadequada, s’assequen, es podreixen o es troben danyats per malalties. Per tant, intentem respondre la pregunta i toquem altres temes importants.

La principal condició per a l’emmagatzematge a llarg termini és el moment de la collita

L’all es cava dels llits del jardí quan es donen determinades condicions. No hi ha pluja durant tres setmanes i maduresa de la collita.

La primera condició és necessària per a emmagatzematge a llarg termini. El reg de les plantes s’atura tres setmanes abans de la collita. Si, durant la maduració dels caps, plou constantment, és necessari assecar-se en un lloc sec.

La maduració dels alls es comprova de la següent manera. Inspecció de plantes: quan madura, les escates es tornen seques i primes, les fulles inferiors es tornen grogues i seques, la pell de les inflorescències s’esquerda. Els cims estan al llit del jardí. L’assecat d’aquests fruits no trigarà gaire.

En acabar, l’all perd nutrients, apareixen noves arrels a la part inferior, els caps es divideixen en rodanxes i els que, al seu torn, comencen a dolor i a podrir-se. Aquests vegetals no estan sotmesos a conservació a llarg termini. Per tant, és important collir puntualment les collites dels llits.

alls d’hivern

Neteja de plantes

La neteja es realitza en temps sec i assolellat amb una forquilla. Danyen els alls menys durant la recol·lecció. Després de l’excavació, el sòl s’agita de les plantes, es descarten els fruits deteriorats i es podreixen. La resta s’ha d’assecar. El fullatge s’asseca juntament amb els fruits.

En els fruits secs, es tallen les arrels i les capes, quan es guarden en trenes i raïms, es deixen els topalls de 30 centímetres, trencant les fulles i les tiges a la mida desitjada.

assecar-se adequadament

Com s’asseca l’all d’hivern després de desenterrar?

Després de la collita, les plantes s’assequen molt abans de l’hivern. Per a aquest propòsit, són adequades les següents condicions:

 1. Llits de jardí: sempre que no hi hagi pluja.
 2. Gazebos: necessàriament sota un terrat durant la pluja, en temps assolellats les plantes es broten al sol.
 3. Habitacions càlides i seques. L'assecament es produeix quan el clima és humit amb pluges intenses a l'exterior. L’assecat és problemàtic en temps humits.

Segons les condicions meteorològiques, l’all s’asseca fins a un mes. Cal comprovar que els capçals es podreixen, emmotllen i s’assequen.

sense pluja

Preparació per a emmagatzematge a llarg termini

Cal preparar els caps secs per emmagatzemar els alls d’hivern a casa de la manera següent.L’emmagatzematge a llarg termini només resistirà a fruites saludables no danyades per malalties ni mecànicament. Haurien de quedar-se tres capes d’escates al cap: protegeixen que les dents s’assequin i els danys. Les arrels es retallen, deixant 1 centímetre al cap. També les tallem sobre un gas o un foc. Classifiquem els caps per mida.

habitacions seques

On emmagatzemar els alls?

L’all s’emmagatzema a casa de dues maneres: fred i calent.

Quan estigui fred, guardat en un soterrani o refrigerador. En aquest cas, la temperatura òptima és de +2 a +4 graus. Humitat de l'aire 70-80%. A més humitat, començarà a podrir-se.

emmagatzematge a llarg termini

Emmagatzematge en calent: temperatura de l’aire de 20 a 24 graus. Si la temperatura és molt alta i l’aire sec, els grans s’assecaran simplement. La zona d’emmagatzematge ha d’estar seca, però no a prop de calefactors. Un bany no és adequat per a aquest propòsit. La majoria de vegades, els jardiners la pengen al passadís, a la cuina, a les golfes i als armaris.

Com emmagatzemar correctament les collites d’hivern?

L’all es prepara de diferents maneres segons les condicions o la ubicació d’emmagatzematge. Com conservar els alls d’hivern fins a la primavera a casa?

mantenir a casa

S'utilitza un mètode d'emmagatzematge càlid quan no hi ha celler, soterrani o espai lliure a la nevera. Els jardiners fan servir diversos dispositius per allargar la vida del cap. A continuació es mostren els més populars.

Amb el mètode fred, les fruites seques es col·loquen en un soterrani, refrigerador o celler. A l’hivern, la temperatura es manté a + 2- + 4, com a la nevera.

forma càlida

Dibuixant

Abans de posar-les per a l’hivern, les verdures es preparen una mica diferent. Com retallar correctament? No tallar les capes completament. Per lligar els fruits en les coletes, deixar tiges de 30 centímetres de llarg. El qual posteriorment serà trenat.

Per a aquest mètode d’hivernament, a la tardor, es seleccionen els fruits amb tres closques sense petar, senceres, d’un color uniforme. Trosseu els alls a una coleta per guardar-la, teixint-hi una corda addicional per penjar-la. Guardat en un lloc sec i càlid en un apartament o casa. Sovint exerceix una funció decorativa.

Retalleu les capçaleres

Manats

Les capes es processen, com en les coletes, però després es lliguen amb una escombra de 10-15 caps i es pengen en un lloc sec i càlid. Cal tenir en compte que la temperatura de l’aire a l’habitació no ha de superar els 24 graus, en cas contrari les dents s’eixugaran.

caps i suspesos

Bancs

En gerres, els alls d’hivern s’emmagatzemen més temps a casa per manca de circulació de l’aire. Estan preesterilitzats. Seleccionen caps uniformes i no marcats d’un color uniforme, sense taques, putrefacció i germinació. Es col·loquen en llaunes preparades i s’enrotllen. Guardeu-los en armaris i armaris.

circulació d’aire

Caixes

En un contenidor de fusta o de cartró, hi posen un gran nombre de verdures per hivernar a la tardor. Fruits secs i no infectats pre-seleccionats. Les caixes es col·loquen en una habitació càlida on es manté la temperatura de l’aire de 18 a 24 graus. Els cultius d’hivern també s’emmagatzemen en caixes de forma freda, col·locats en un soterrani o celler. El cultiu que ha quedat d'aquesta forma s'utilitza com a material de plantació per a grans d'all durant la sembra primaveral.

quantitat de verdures

Cistelles de vímet

Es guarden en cistelles d'escorça de bedoll de la mateixa manera que en caixes.

cistelles de vímet

Mitges de niló

Les nostres àvies mantenien les cebes en mitges. El mètode es prova a temps. Es conserven durant molt de temps sempre que es col·loquin en una habitació càlida i amb una temperatura òptima.

Mitges de niló

Reixa

Guardeu-les en xarxes, com en niló. Estan penjats a l’armari, al passadís o a la cuina. No s’ha de permetre el sobreeiximent de l’aigua, les verdures podriran. Plantem aquestes dents als llits a la primavera.

botiga de quadrícules

Parafina

Una manera excel·lent, però que consumeix temps. Es seleccionen fruites seques i saludables, es submergeixen en parafina escalfada i es col·loquen en un recipient. Amb aquest mètode, les verdures no perden la humitat, ja que estan segellades amb parafina.

manera laboriosa

Oli de gira-sol

Cada fruita preparada es submergeix en oli vegetal bullit durant una hora, després es posa en un recipient de vidre, es cobreix amb una tapa i es deixa a l’hivern a una habitació freda o càlida. L’oli esterilitzat evitarà que creixin els gèrmens i els fongs. Amb aquest mètode, els alls es guarden fins a la primavera.

oli vegetal

Espolseu amb farina, pell de ceba, sal

Amb aquest mètode, el material tallat es col·loca en un recipient. Pots fer flascons, caixes i cistelles. Repartiu per capes, ruixant cada capa amb farina, sal o closca. Una condició prèvia, la primera capa ha de constar del material abocat. Els fruits estan completament tancats per la influència del medi extern. Es pot guardar d'aquesta manera tant en habitacions càlides com fredes.

Quan hivernem els alls, és important inspeccionar la fruita, la germinació i l’assecat. Els caps defectuosos s’eliminen de la massa. En cas contrari, un cap arruïnarà tota la collita. Mantenir la temperatura i la humitat òptimes. Si es compleixen aquestes condicions, els alls d’hivern estalviats quedaran sense pèrdues fins que es plantin nous grans i faran les delícies dels propietaris amb uns saborosos grans fins a la propera collita. Guardeu els cultius hivernals correctament

farina i pells de ceba

Ressenyes
 1. Meticulós
  8.08.2018 20:10

  és sorprenent com tothom escrigui el mateix, però no escriuen quin tipus d’all abans de l’hivern. Dividiré el tema en seccions:
  1. Es va excavar l’all d’hivern, màxim, segons diuen que es guarda fins a la primavera. PREGUNTA DE QUÈ PLANTAR EL proper TARDOR SOTA L’Hivern ??? No podeu plantar-ne, simplement no hi serà.
  2. escriviu que els alls d’HIVERN emmagatzemats es poden plantar a la primavera. Espereu, però es tracta d’all de primavera? Té sentit: l'hivern o la primavera només plantant temps ???
  3. Bé, segons la lògica dels autors, plantem alls d’hivern, excavat l’estiu passat i conservats fins a la primavera, i el plantem aquesta primavera. A continuació, el desfem al setembre i al setembre i el plantem ?? alguna cosa està malament aquí.
  4. Si hi ha dos tipus d’alls: l’hivern i la primavera, expliqueu com estalviar alls d’hivern fins a la propera plantació a TARDOR !!!, per plantar-lo abans de l’hivern. Bé, els redactors es trenquen les llances, a Internet hi ha zero dades ...

  Respondre
  • Nikolay
   11.11.2018 20:31

   Un article sobre com conservar els alls fins a la primavera. I no què plantar a la tardor o a la primavera. Estàs una mica confós. Escriu a Yandex: què plantar a la tardor o a la primavera, i ho descobriràs!

   Respondre
 2. Esperança
  10.10.2018 13:09

  L’all d’hivern es desemmassa a juliol-agost i a la tardor es planten els seus caps més grans, és a dir. només es necessiten 2-3 mesos des de la excavació fins a la plantació.

  Respondre
 3. Vasilisa
  8.08.2020 20:16

  Excavació a l’agost. Plantem part dels grans d'all a l'octubre del mateix any. I així d’any en any.

  Respondre
  • administrador
   8.08.2020 11:27

   Per descomptat, si heu provat el vostre mètode proposat a la pràctica, funciona. Una única advertència: no heu indicat en quina regió viviu. Molt probablement en un dels meridionals. Això significa que les condicions climàtiques són més suaus. Per a la majoria dels russos, el mètode indicat a l'article amb una excavació al juliol és adequat. I el vostre comentari serà útil per a tots els residents d’estiu. Però només si indiqueu a quina zona és adequat.

   Respondre
Ara mateix veient


Cogombres

Tomàquets

Carbassa